Tyrving – Friidrett

Flust med lyspunkter blant kvinnene

Foran Vidar en liten stund.

Resultatene fra stafetten er klare på EMITs sider. Det var mange lyspunkter for oss som lover godt foran stafettmesterskap og banesesong. For å begynne med kvinner elite:

Aurora Dybedokken løp svært bra på første etappe og veksla som nummer to. Hun var bare to sekunder bak den internasjonale utøveren Ingeborg Løvnes (SK Vidar), og kunne fint ha slått henne også. Det ble 3.32 minutter på 1170 meter. Bodil Høstmælingen var faktisk også foran Vidar ut maratonporten, men veksla som nummer tre. På neste etappe veksla vi som nummer seks, men Karoline Skatteboe på fjerde etappe klarte, til tross for kluss med pinnen, å ta igjen to lag og veksle som nummer fire i Forskningsparken. Hun hadde 5.41 minutter på 1700 meter, tredje beste tid i eliteklassen. Et godt løp!

Laget vårt lå så på fjerde en stund, klarte aldri å ta igjen Strindheim (bronse). Etter sjette etappe ble fjerdeplassen delt med Tjalve, før vi sank ned på sjetteplass. Torunn Hammersland løp en bra etappe og fikk oss opp på femte, hvor vi ble liggende resten av stafetten. Torunn hadde 5.00 på 1800 meter, fjerde beste tid i eliteklassen. Resten av stafetten fikk én av våre løpere ei tid blant de 5 beste på etappen, det var Heidi Hessan Næss. Hun hadde 57 sekunder på 390 meters-etappen, noe som vel kan borge for ei tid under 60 sekunder på 400 meter. Det er en del år siden Heidi løp 400 på bane, men hvorfor ikke ta et løp i år?

Kvinner junior vant vi jo

Her hadde alle løperne tider på sin etappe som var fra best til fjerde best i juniorklassen. Etter å ha vært på fjerde ut fra første veksling, løp Aurora oss opp i ledelse på fjerde etappe, og der ble vi. Vi kan også sammenligne tidene med eliteklassen. 6.04 på 1700 meter berg og dal hadde vært femte best i eliteklassen, og det altså i Auroras andre løp for dagen. Karoline Skatteboe sitt løp på 2800 meter på 8.56 minutter var også supert. Det ville vært fjerde best i eliteklassen, kun ett sekund bak Vidars løper — og også Karoline hadde da en hel etappe i beina. Ledelsen ble økt fra 13 sekunder til 50 sekunder!

Tuva Eikebrokk hadde så en fin avslutningsetappe på 1.59 minutter. Det ville holdt til sjetteplass i eliteklassen, delt med storheter som Strindheim (bronse i elite), Tjalve samt Modum. Og også Tuva hadde da 850 meter i eliteklassen i beina. Hun fikk altså æren av å løpe juniorlaget inn til gull — som i fjor!

Flere gjensyn

Ingerlise Wingaard Jensen løp 2800-meteren på elitelaget — et godt løp på 9.42 minutter og et fint gjensyn. Hun driver langrenn og det er lenge siden hun var med. I farta finner jeg gode 5.15 på 1500 meter som 13-åring i 2003. Velkommen tilbake!!!! Camilla Hengebøl løp i juniorklassen i fjor, nå også i eliteklassen, og tar kanskje et baneløp etter en sesongs fravær på den fronten. For guttene gjelder det samme Halvard Boland Haugen, og også Petter Reistad har vært fraværende fra banen i noen år. Med Martin Johansson i spissen hadde vi også flere nye på laget, og velkommen skal dere være! En gang Tyrving, alltid Tyrving! (jeg mener dog å ha observert en gammel kjenning i 1991-årgangen løpe femte etappe for et annet lag i juniorklassen — velkommen tilbake til oss neste år!)

Vi må rette vår store TAKK til lagleder Eystein Weltzien som har gjort en utrolig, i betydninga både omfattende og god, jobb med å sette sammen lagene våre!

En oppsummering av mennenes løp kommer seinere.