Tyrving – Friidrett

KM i stafetter

Den mest suverene seieren, og en av de tidene som var nærmest klubbrekorden i de eldre årsklassene, fikk vi i 3 x 600 for j14. Her løp Marie Skjæggestad, Tale Lindefjeld og Mari Drabløs inn til 5.19,44 noe som er knappe to sekunder bak gjeldende rekord. På samme distanse i j12 løp Tiril Bergitte Lund, Kristin Austgulen Fosnæs og Juni Gjertsen Barkbu på 6.00,63. Det ble også en stor seier, men et stykke bak klubbrekorden, denne søndagen med varierende vind og nedbør.

7.34,42 på 3 x 800 meter i j16 ga også en stor seier, men et stykke bak klubbrekorden som ble satt i fjor.

Gutta på 4 x 100 meter — det eldste laget løp på 44,69 og dermed så vidt bak med gammel klubbrekord i g18, men satt sine gjeldende klubbrekorder i stafett-NM.

I g16 løp Thomas Riis, Eivind Hvistendahl, Snorre Gjertsen Barkbu og Thomas Karlsnes på 48,25. Med to sekstenåringer på laget løp de under klubbrekorden i g15, noe som kan gi håp om et reint femtenårslag utover sesongen. Hvis Vemund Lenschow kommer tilbake fra skade og med Markus Berner sigende ned mot UM-kravet kan de under litt bedre forhold kjempe med g15-rekordene som er 48,4 manuelt og 49,77 elektronisk. Noe å satse på utover?

På 4 x 60 meter fikk vi kretsmesterlag i j12 og dobbeltseier i j14. Sistnevnte øvelse hadde mye dramatikk. Førstelaget hadde litt kluss i 1. veksling, men hadde en knapp ledelse på annetlaget da Helene Rønningen vekslet på siste etappe. Etter å ha mottatt pinnen, og mens armen var på vei fremover, skjøt pinnen som et prosjektil ned i bakken, før den spratt opp til siden for Helene. Helene er muligens like dyktig på håndballbanen som på sprintbanen, for hun fikk tak i pinnen etter sprettet. I mellomtiden hadde annetlaget tatt føringen, men Helene tok igjen det tapte, og kom først i mål. Stafetten viste at Tyrving har mange raske jenter bak Helene i j14, og at «stafett er stafett».

Av Morten Haave og Preben Sandborg Røe. For resultater og fulle lagoppstillinger på alle lag, henviser vi til http://andro.no/webres/askerlekene/2012/. Klubbrekordene finner du her (jenter) og her (gutter).