Tyrving – Friidrett

To stevner på rappen

Onsdagen inneholdt mye småregn, men det ble fint da vi begynte med vårt kaststevne. Torsdag var det ministevne i hopp uten tilløp.

Onsdag var jeg bare til stede på kastbanen, men i det flotte, reparerte buret (se reportasje) hadde vi en lang og fin konkurranse. Best fra Tyrving der var Reza Mardanghom som fikk opp en bra ny pers på 51,11 meter. Kravet til junior-NM blir kun en formalitet. Med 11,57 i kule tok han også UM-kravet der. Andreas Urdahl Nilsen var på sin side veldig nærme UM-kravet i g16 — spydresultat 38,63 mot et krav på 39,00. Ingrid Nicolaisen har fått seniorslegge siden i fjor (4 mot 3 kg) og kasta 28,71 med denne. Kanskje det med noen tekniske justeringer er mulig med junior-NM-kravet på 31 meter?

På hovedbanen sto nok Anders Skoie Brustad for det beste kastet. Håndballtreneren er på god vei tilbake etter mediokre resultater i fjor, og fikk nå opp 53,23 meter, kun en drøy halvmeter fra persen. Det lover godt! Satte pers gjorde en annen kjent utøver, Mia Haave i både slegge og diskos. Til slutt må også de yngre nevnes, som viste fin innsats og lovende kastegenskaper. Anneli Gjesdal Clausen og Kristine Kruken hadde en fin duell i j12 slegge, Kasper Engeset og Torjus Lindefjeld det samme i de fleste øvelsene. Ida Sæteren og Peter Petersen-Øverleir fikk fart på kula, Joakim Lunde på spydet.

Deltakelsen utenfra var også god, men det var få utøvere over 16-17 år. Veteranene lada kanskje opp til veteran-KM 6. juni.

På ministevnet i hopp uten tilløp fikk Frederik Jahr opp resultater, i motsetning til i innendørssesongen som røyk på grunn av skade. 1,55 i stille høyde må vi se oss fornøyd med, fortsatt i opptrening. Du får gjort mye god trening før Tyrvinglekene, Frederik! Vi fikk også en hyggelig debut i stille-lengde-gropa i dag. Petter Harila Westerby har en allsidig bakgrunn, er fra Haslum og har spilt fotball i 2. divisjon, da for Drammen FK. Nå kom han imidlertid fra helgens NM i sin nye idrett styrkeløft, hvor han tok 240 kilo i knebøy, 145 i benkpress og 270 i markløft. Det er noe å bryne seg på for noen hver i Tyrving!!! 2,83 ble resultatet i stille lengde i dag, første gang han prøvde øvelsen, og vi ser framover mot et gjensyn med Petter i innendørssesongen.