Tyrving – Friidrett

Medaljer, klubbrekorder og fantastisk bredde

Det ble satt flere klubbrekorder i stafett på Tyrvinglekene, må vi påpeke, idet vi nå avslutter vår artikkelserie om storstevnet vårt som vi kan være så stolt av — med en omtale av stafettene. G13-laget har nok blitt litt underprioritert tidligere år siden de stiller i dobbeltklassen g13-14. Men her hadde vi et reint trettenårslag. Den fine gjengen vår representert ved Haakon Rieve Kristiansen, Erik Lønskog, Syver Røinaas og Christian Rolfsen løp inn til fjerdeplass — plassen bak nabo Nesøya IL — og med tida 34,11 sekunder slo de den gamle klubbrekorden med hele 0,96 sekunder!!

Andrelaget truet faktisk også den gamle klubbrekorden, men de hadde én fjortenåring med. I g10-12 fullførte et av lagene våre ikke, men de to andre lagene våre ble nummer 5 og 9.

I j10-12 hadde vi vanvittige elleve lag med. BRA INNSATS AV ALLE  både på og rundt banen! Raskest var kvartetten Josefine Loe, Aurora Gustavsen, Ronja Auran Selli og Juni Gjertsen Barkbu som med 35,16 sekunder tok sølv kun 0,08 sek bak Bækkelaget. Et av lagene løp forresten inn på tiden 38,83; de besto kun av tiåringer (Anna Langeland, Benedicte Flugstad Gjerland, Guro Helene Hoel og Cornelia Johnsen Braseth) kan Kristin Gjertsen fortelle oss. De satte dermed klubbrekord for sin årsklasse med hele 1,65 sekunder. Gratulerer!

Så var det klassen j13-14. Her var faktisk tredjelaget best med 33,28 sekunder og sjetteplass. Eirin Alfheim, Elin Langeland, Julie Thue Holthe og Siri Engh sto for dette.

På søndagens 1000 meter stafett må vi først nevne vårt lag i G16. Thomas Riis, Thomas Karlsnes, Eivind Hvistendahl og Haavard Lien tok en knusende seier på 3,61 sekunder foran BUL. Tida ble 2.06,28 noe som er bra men riktignok ett og et halvt sekund bak klubbrekord. I g17-19 ble tida 2.07,65 og medaljen bronse. Mathias Haugsdal, Fabian Skarboe Rønningen, Petter Rød Gulliksen og Eivind Drabløs sto for det. I j17-19 ble det langt fra noen topptid, men i hvert fall seier over det gode Herkules i en spennende duell. I j16 ble det fjerdeplass.