Tyrving – Friidrett

Mer 200: Perser på Heidi, Jenny og Eivind

Som på torsdagen, sto 200-meterne veldig i sentrum for oss i Tyrving på fredagen. Lillehammer har en rask sprintbane, kanskje Norges raskeste ifølge erfaringen. Det er alltid god konkurranse på stevnet (jeg har f.eks. løpt mot Jays der!) og banen ligger høyere enn mange andre. Heidi Hessan Næss var en av dem som visste å utnytte dette. Med drahjelp fra landslagets Nina Katrine Brandt løp hun inn til nok en ny pers på distansen, der der har løsna skikkelig for henne fra og med i fjor. Nå er persen 24,82/+1,2 og hun klatrer fra åttende til sjuende plass på årsstatistikken i Norges land. Bra Heidi!

Størst framgang lrødag hadde Jenny Labråten som tok sølv med kjempetida 26,12/+1,4. Dette er bare 0,02 sekunder bak kravet til hoved-NM!! Og hun har nå persa med 1,57 sekunder siden i fjor, femtenåringen. Jonas Halonen løp også nå på 22,21 sekunder, denne gangen med vinden +2,4. Seiersmarginen var mindre enn i Tyrvinglekene, men fortsatt forholdsvis trygg. Det blir imidlertid reell konkurranse i UM og junior-NM, også fra årklassen under. Eivind Hvistendahl løp bedre i Tyrvinglekene, men da med for mye vind — nå er den nye persen derimot 23,49/+2,0 som ga sjetteplass. Det blir spennende og jevnt i UM!

I lengde fikk vi et nytt, godt resultat av Amalie Iuel. Hun har fra før i år 5,31 med ukjent vind på Filippinene, og nå ble det 5,26/+2,8 og med godkjent vind 5,16/-0,1. Marthe Haugli Røe løp hekk på 10,37/+1,1 og sjetteplass. At Jenny tok femte på 80 meter hekk, må vi også nevne.