Tyrving – Friidrett

7,60 og årsbeste i Norge!

Høydepunktet med subjektive Tyrving-øyne i elitestevnet Lillestrøm Games tirsdag var nok lengdekonkurransen. Her møttes Norges to beste hoppere, Vetle Utsi Onstad og vår egen Jonas Mögenburg. Duellene de siste årene har i blant vært utrolige, og i dag ble det like interessant. I andre hopp klarte Jonas 7,60/+1,0, solid årsbeste for seg selv og i Norge, og også identisk med persen fra i fjor! Fjorårspersen ble satt i en tett NM-duell med Vetle som Jonas vant. Jonas vant også i går, da Vetle fikk opp 7,57 i tredje hopp og seinere 7,52. Vi så altså årets to lengste hopp i Norge på Lillestrøm tirsdag, og vi gleder oss til hvilke nye lengder Jonas kan nå i NM! At Fredrik Jahr satte årsbeste med 2,00 tar vi også med oss fra hoppfronten.

Aurora Dybedokken var vårt andre interessante pallnavn i dag, der hun stilte i et godt heat på 800 meter. Hun leda med 150 meter igjen, og det er alltid et godt tegn for vår spurtsterke løper, UM-mester på 400 m. «Nå vinner Aurora», sa derfor min sidemann, og det var neimen ikke mye om å gjøre! Hun ble riktignok forbiløpt de siste 20 meterne av junior-VM-klare Frida Berge. Men 2.11,75 er en fantastisk ny pers

Hun kom til sesongen med pers på 2.17, løp aleine på 2,15 i åpningsstevnet vårt og nå sist på 2.13,66 på Lillehammer. Nesten to sekunders pers ble det i dag, i ett eneste løp! Pers satte nesten også Heidi Hessan Næss. Hun kom på fjerdeplass i dag med 24,92 noe som er 0,1 sekunder bak den ferske persen. Distansen var, som dere lesere sikkert skjønner, 200 meter.

Vi ønsker også velkommen til friidretten Nils-Paul Skåra, basketspiller som løp 11,53 på 100 meter for Bærums Verk IF i dag.