Tyrving – Friidrett

JR-N dag 1: 1 sølv, 3 bronse

Jonas måtte se opp mot gullpallen i år.

Det ble tette dueller om gullene på første dag av junior-NM. Ingen av våre har vunnet disse gullduellene så langt, men det har vært nære på. Karoline Skatteboe var best på statistikken på 3000 meter, og gitt de sterke spurtegenskapene kanskje vårt største gullhåp i dag. Det ble en bronse etter å ha tapt spurten mot konkurrentene Murud og Helle, som vi i går spådde at ville bli sterke. Tapet mot Helle var svært knapt, bare 0,01 sekund — mens differansen 1,4 sekunder opp til Murud. Ikke ofte i et langdistanseløp! Karoline hadde en 1500 meter-kvalik i beina (se nedenfor). Ingeborg Røe ble nummer seks, én plass foran en ung jente fra Jutul — moro at de er med.

En annen langdistansebronse kom til en annen av Eystein Enoksens utøvere. Jeg kan ikke huske at han har tatt noen medalje av noe slag — Anders Martin Knoph Televik. I fjor var han uheldig og ble dytta med strake armer rett ut av 5000 meteren. I dag, etter flere brutte løp i vår, fullførte han sin første 5000 og det til en bronse i junior-NM på 15.22,73! Også Televik kom sist av tre i en duell (= triell),  men vi håper han tar med seg denne medaljeopplevelsen! Fram mot 2013 kan NM-kravet på 14.59 jages.

En annen gullkandidat hadde vi i dag. Jonas Halonen var nest best på statistikken på 100 meter, med sine 10,89 kun noen hundredeler bak Salumu Kashafali. Som for øvrig er regjerende mester, mens Jonas vel ikke kom til finalen i fjor. Men i år sto det om finsk mot kongolesisk, Østland mot Vestland. Nå vant vestlendingen denne gangen, slik statistikken tilsa, med 10,95 mot Jonas’ 11,01/-1,0. Jonas la stortalentet Even Pettersen bak seg med kun 0,02 sekunder slik at han ble vår best plasserte i dag med sølvmedalje! En super utvikling for Jonas krones med første individuelle juniormedalje i dag; fortsatt med mye å strekke seg etter. Synd at det var slik motvind på sprinten i dag, da.

Frederik Jahr var også en medaljekandidat på papiret — nok ikke gullkandidat med to suboptimale gjennomkjøringer i juli, men han kunne absolutt kjempe. Nå var det slik at to stykker klarte 2,06, og pershøyde 2,03 gikk ikke for Frederik i dag. Han ble stående på 2,00 men tok det i første forsøk slik at han la undervisningsminister Kjølv Egelands barnebarn med samme navn bak seg på lista, og tok bronse. En bronse må vi være fornøyd med i denne konkurransen!

Videre til finaler som går seinere:

Ane Dahlen i spyd (44,35).

Karoline var bevisst på å kontrollere inn (1500).

Karoline og Aurora Dybedokken i 1500 meter.

Aurora i 800 meter.

Ikke til finale:

Mathias Haugsdal, Eivind Hvistendahl, Ine Karlberg, Astrid Råd Valderhaug 100 meter (lei motvind). Kathan Yoganathan kom til semifinalen og ble der utslått med 11,48/-1,1.

Leah Røste i 400 meter (61,46).

Thomas Bucher-Johannessen i 1500 meter (4.16,73).

Anna Eikebrokk, Andrea Bressand og Julie Bressand i lengde (4,97 — 4,93 — 4,44)

Petter Rød Gulliksen og Sebastian Selbekk i 800 meter