Tyrving – Friidrett

JR-NM dag 2: 2 sølv, 2 bronse

Karoline Skatteboe tok sin andre bronse i junior-NM, lørdag på 1500 meter. Og hun ble slått av Aurora Dybedokken som tok sølv! På dette, som er Auroras spesialdistanse, hadde vi forhåpninger. Frida Berge trodde vi imidlertid skulle bli for sterk, og det ble hun — nesten ti sekunder var hun foran våre i mål. Men så vant våre en spurt mot siddisen Eltervaag, og da med Aurora på 4.34,13 mot Karoline på 4.35,59 (Eltervaag på 4.37).

Vi gleder oss også over solid årsbeste av Ane Dahlen! 44,80  fra så langt tilbake som Oslo Grand Prix var årsbetse før Sigdal, og nå i spydfinalen ble det 47,11. Det skjedde dramatisk nok i siste kast — fram til da, var hun et godt stykke unna pallen med 44,57. Så klarte Ane å bykse over nesten tre meter fram i siste kast, og like mye i årsbesteresultat! Det er en utrolig sterk prestasjon av jenta som var med i internasjonale mesterskap i fjor, og nå er på det gode sporet! At hun satte årsbeste på en dag da svært få, om noen andre gjorde det, må også nevnes som sterkt. Hun tar vel også med seg det å ha slått Ingeborg Sverdrup Rønningen, juniorrekordholderen som er en svært hard nøtt å bryne seg på.

Frederik Jahr tok bronse i lengde menn u23, med årsdebut på 6,36/+1,9. Det er all grunn til å gratulere med det. En oppnådd medalje som ligner på den bronsen som undertegnede tok i tresteg i 2006. Medalje er medalje, selv om det ble et stykke unna pers i dag.

Ida Nesse ble nummer 5 i spyd kvinner u23. Ida Planke Berg hoppa 11,01 — 1 cm over persen i tresteg — men i medvind +2,7. Det ble åttendeplass, og et langt sprang (hink?) ned til Anna Eikebrokk på niende. Julie Bressand fikk 14. plass. Halvard Hornes er vel ikke 100 % fornøyd med en tiendeplass i lengde på 6,00.

Bilde lånt fra Kondis.no.

Post scriptum: Vi må bare sitere hva Kondis skreiv om 1500-meteren. Det var litt morsomt: «Frida Berge fra Gular åpnet så tøft at ingen av konkurrentene turde å følge fra start. Nærmest fulgte Ida Elise Nymoen Eltervaag fra Skjalg og Karoline Egeland Skatteboe fra Tyrving. Litt lengre bak løp «beskjedne» Aurora Dybedokken i sitt eget tempo. Lite skjedde før klokken ringte, men for oss som har fulgt Dybedokken i flere konkurranser skjønte vi raskt at hun hadde mye å kjøre med på sisterunden. Ut av nest siste sving økte hun tempoet betraktelig og på siste bortre langside hentet hun enkelt inn duoen Eltervaag/Skatteboe. På oppløpet hadde hun full kontroll på sølvet bak suverene Frida Berge. Skatteboe sikret bronsen og var godt fornøyd med det. »

Utslått:

Ine Karlberg og Jenny Labråten på 200

Eivind Hvistendahl og Halvard Hauge Hornes på 200, Kathan i semifinalen på 200.

Amalie Iuel og Ida Planke Berg i 100 meter hekk, hhv. diska og brøt