Tyrving – Friidrett

Forsøkene greit gjennomført

Formiddagsøkta på NM er ferdig, sterkt amputert grunnet at mange forsøk alltid går ut. Noe av det som gikk ut, var semifinale på 200 meter for kvinner. Her hadde vi med Heidi Hessan Næss som har persa stort i år. Det var nok bortimot ingen som satte pers i dag, men Heidi hadde fint vær og ikke den verste vinden med -0,8. Hun kom på tredjeplass i heatet sitt med 25,33 sekunder, så det var spennende å følge med på de to andre heatene. Hun ble forbigått av én «lucky loser» i neste heat, men så ingen i tredje, og dermed er hun videre til finalen! En topp 8-plassering er bra.

Topp 8 ble ikke Ane Dahlen i spydkvaliken, men her er det tolv som går til finale. Hun ble nummer ni med 42,46. Mange slo av veldig sammenlikna med årsbeste; Rønningen 10 meter og Kristianslund 9. Men det er finalen som teller, og den gleder vi oss til søndag.

Ikke videre gikk Amalie Iuel på 100 meter hekk. I år har hun 16,18 som årsbeste; i tillegg til 15,24 i medvind og 15,18 med 76-hekker. I dag ble det en mellomting. 15,40 er hennes nye offisielle pers i den teite vinden -1,2. Det var jevnt og rytmisk løpt, bare mer å hente på raskere avviklinger.

Det ble ikke lengdekvalifisering for kvinner.

Her er Amalie litt i bakkant av heatvinner.

 

Her ser vi avstanden litt tydeligere.