Tyrving – Friidrett

To hekkegull, ett raskere enn NM-gullet

Ida Planke Berg var en av Tyrvings frontfigurer på UM lørdag. Etter en høydekonkurranse som ikke stemte, var det veldig fint at gullet ble hennes i 80 meter hekk! Hun var en svært fortjent gullvinner, som tross å ha heatet med verst vind (elendige -3,1) i forsøket hadde best tid med 12,31. I finalen ble det samme leie vind på -3,1, men hun klarte faktisk å perse til 12,25! Gratulerer! Hun ene som var bedre enn Ida på norgesstatistikken i år, fullførte ikke finalen, men hadde også mye dårligere tid i heatet enn Ida. Ida har også vært stabil i tresteg i år, med to konkurranser på 11,00-11,01w. I dag ble det en liten forbedring 11,07w, riktignok i +5,5 vind, men det holdt bare til femteplass. Ei fra Tyrving inntok imidlertid pallen her, og det var Sofie Olsholt. Hun var stabil på over 11,30 i alle hopp og tok sølv på 11,39, en stor persforbedring! Hva som er enda bedre, er at dette hoppet var blant de 5 % i helgen med godkjent vind — maksimal utnyttelse av marginene med +2,0. Det betyr at hun er kvalifisert til hoved-NM neste år som første 1996-utøver i Tyrving!

Les også om "Langveisfarende UM-deltagere" på friidrett.no!

Da har vi berettet om den ene gulløvelsen vår på lørdag, og den andre var 400 meter hekk. Her har det vært tynt de siste ti årene bortsett fra noen 1990-utøvere, men Amalie Iuel har på seinsommeren gjort dette til en stor øvelse for oss. At sølvvinneren fra hoved-NM vant UM, er naturlig, selv om NM-vinneren ikke stilte her. Men Amalie satte en pers med over ett sekund — fra 62,52 til 61,47 — og vant dermed UM på en bedre tid enn NM ble vunnet på!!! Gratulerer til hekketalentet, som også satte kjempepers i korthekk på fredag!

Kari på pallen igjen, to trinn lavere enn i stav.

Så ble det et par andre medaljer. Ane Dahlen tok sølv i spyd, ikke på noe superresultat på grunn av sterk vind, men den eneste som slo henne, var junior-VM deltaker, så plasseringa var jo grei nok. Så ble det to bronse blant jentene, begge var svært hyggelige og kan beskrives med stikkordene «uvant øvelse». Ane Dahlen støtte kule for første gang på lenge (siden våren 2010?) Resultatet 10,62 fra den gang var satt med 3 kg kule, så dette var en betydelig pers! (takk Henning D. for opplysning). Fredagens bronsejente Kari Strømhaug tok en ny bronse lørdag, nå i høyde! Hun hadde 1,55 fra USA, men klarte 1,57 i dag.Hun begynte så langt nede som på 1,36, og tok 1,51 og 1,57 i siste forsøk. Det var langt ned til fjerdeplass og opp til sølvplass, så vi må være svært fornøyd med dette. Bronse til Thomas Bucher-Johannessen på 800 meter på ny pers 2.03,99. Han var den eneste på pallen som persa, og kun 0,66 sekunder fra sølvet må vi også notere oss. Meget sterkt av gutten som «bare» var nummer ni på norgesstatistikken før løpet!

Thomas til høyre.

De samme marginene slo dessverre ikke til for Haavard Lien i g16, men fjerdeplass på 800 meter er faktisk en stor framgang fra en «anonym» tilværelse i 2011. Lien var 1,12 sekunder bak bronsen. På 800 meter for j15 hadde vi fire med, alle seeda i det dårligste heatet. Det var ikke helt heldig, i hvert fall kunne Ella Øksby løpt litt fortere i det beste heatet. Hun ble nummer seks på 2.27, Martine Svendsen nummer sju, Anita Hundseid nummer ti og Kristin Helland-Hansen fullførte ikke.

200 var også en øvelse lørdag, med innledende heat. Motvinden var forferdelig. Tre av våre gikk til finalen, alle 15 år, Vemund Lenschow, Thomas Karlsnes og Jenny Labråten. Jonas Halonen, juniornorgesmesteren, stilte ikke men vi håper han kan løpe stafett søndag. I g16 ble dessverre Eivind Hvistendahl diska.

Tilbake til litt hopp: høyde j15:Kristine Tønnessen begynte på 1,41 og flytta rett opp på 1,57, men det gikk ikke. Maria Grohshennig var også et stykke unna pers og ble nr 10. Vi skulle også ønske, og unne, Julie Bressand litt bedre marginer. Det ble 4,86 i lengde (sterk medvind) og fjerdeplass. Ingen i konkurransen var noe særlig i nærheten av pers. Malin Prietz Staude ble nummer sju med 4,74 i rare +4,9 vind.

Synd at Snorre Gjertsen Barkbu har vært skadet i det siste. Det var bare en fullførende deltaker på 100 meter hekk. G15 er en tynntynn årsklasse i hopp og hekk, så her må vi få omskolert flere sprintere. Dessverre er nok inntrykket også at UM dag 2 ble et litt trått arrangement, i hvert fall for oss som følger med på avstand, på grunn av konsekvent motvind 2< på sprinten og medvind 5> i hopp. Ingen perser i de øvelsene jo det motsatte av hva man skulle ønske. Pallbildene var også stort sett veldig dårlige lørdag, tatt langt unna, med feil vinkel og sjelden knipset på et godt tidspunkt.