Tyrving – Friidrett

Gull for Helene og medaljer i g13

Tyrving tok en eneste seier på NCC-lekenes siste søndagsdag, men alle bidro til at Akershus vant lagkonkurransen, og pokalen returnerte dit den hører hjemme! Helene Rønningen var den som tok seieren. Det ble en forholdsvis grei seier på 60 meter med tida 8,00, men igjen var sølvvinner Linn Oppegaard fra Moss ikke så altfor langt bak på 8,16. Det kan bli spennende dueller i innendørs-UM og UM neste år!

Start nummer 1 ble nummer 2. Etter en bronse på lørdag oppgraderte Albert Sperstad til sølv søndag. Distansen var nå 1500 meter, og Albert satte pers med ett og et halvt sekund til 4.34,73. Det ga ikke bare nest beste plassering i NCC, men også på norgesstatistikken. På femte og sjette plass fulgte Fredrik Grusd og Henrik Bjørnstad Koppang, sistnevnte med en pers på fem sekunder til 4.48,70.

Sølv ble det også på Syver Røinaas. Han hadde aldri løpt 200 meter hekk før, men uttaks-teamet visste hva han var god for. Kjapp og høy som han er, tok han hekkene lett og storma inn til sølv på 31,38. Syver tok også fjerdeplass på 60 meter med 8,32 hvor også Haakon Rieve Kristiansen kom til finalen med en åttendeplass. Til sist i g13 nevner vi en bronse på Erik Lønskog i høyde med 1,46.

Vår høyest plasserte i j13 i dag ble (a) Celine Bressand, som fikk en fjerdeplass i høyde med 1,41. Det var samme høyde som sølvet, men dessverre ble høyden klart i andre forsøk, sett opp mot de to foran henne som klarte det på første. Celina Nilsen Lundevik tangerte fjerdeplasseringen, og det var i øvelsen tresteg. Her kom Celina for første gang over 10 meter, med flotte 10,04/+1,3. Kanskje kan hun prøve seg på klubbrekorden med planke, som er 9,66.

Celina Nilsen Lundevik fikk også en femteplass på 60 meter med 8,53. Godt nivå i årsklassen her. I J14 utenom Helene var Marthe Haugli Røe den som scoret flest poeng for kretsen. Hun ble kretsens beste på 200 meter hekk med 33,73 (femteplass) og deretter kretsens beste i tresteg med 9,83 (femteplass der også).

Vi registrerer også en sjetteplass på Tale Lindefjeld på 1500 meter, et godt stykke unna årsbeste. Ilja Engeset på åttende var noe kortere unna formen, mens heller ikke Julie Thue Holthe (10.plass) traff på formen til NCC. I g14 hadde vi med én i dag; Sondre Høyland med sjette i diskos og åttende i spyd.