Tyrving – Friidrett

Dobbelt thai-gull med strålende 400 m!

Tenkte jeg skulle gjøre deg oppmerksom paa at noen tyrvingere fortsatt driver utesesong, skrev Lars Christian Iuel inn til oss denne helgen. Og da er det Amalie Iuel det er snakk om! Mesterskapene i Asia går ikke sjelden i november, og denne helgen er det Thailand Open Track and Field Championships som foregår, med Amalie på plass i juniorklassen. 3. november ble det to gull her!

Først ble det gull på 400 meter hekk, på den nydelige tida 61,63. Det er kun 0,16 sekunder bak persen fra UM som er den fjerde beste tida i Norge i år. Hun hadde nok større forhåpninger til tiden, skriver LC, men viljen var nok større enn evnen på denne «kokende» dagen. Det fantes ikke noe tilbud om rom med aircondition, så dagen ble noe «kvelende» da hun måtte sitte ute i ca 33-35 graders varme i 6 timer før første løp. Samme dag var det også finale på 400 meter, flatt, og der satte hun en storartet ny pers på 56,80 i finalen og tok gull!

Hun hadde da kvalifisert seg dagen før med en midlertidig pers, 57,12. Søndag ble det bronse i høyde med 1,65. Vinneren hoppa 1,78 og sølvvinneren 1,70. Mandag er det nye muligheter med 100 meter hekk, avslutter LC, og for egen regning må jeg komme med tipset at hun i denne øvelsen har mye å hente.

 

av Morten Haave / Lars Christian Iuel