Tyrving – Friidrett

Ekeberg lørdag: Flere nye klubbrekorder

1.23,91 på Haavard Lien var det beste Tyrving-resultatet i Ekeberghallen lørdag. Det gjorde han på 600 meter, og løpet var innendørspers med nesten to sekunder, faktisk også 0,14 sekunder bedre enn utendørspersen, og selvsagt suveren klubbrekord. Han vant også løpet, foran Mathias Berntzen Engevik som var best på denne distansen utendørs.

Syver Røinaas presterte også meget bra da han vant 600 meter på 1.38,60. Innendørspers med over fire sekunder, og i 2012-sesongen løp kun to fjortenåringer bedre enn dette. Også Syver satte klubbrekord — med bortimot tre og et halvt sekund! vant også 60 meter som eneste Tyrving-gutt, det gjorde han på flott ny pers 8,05. Helene Rønningen vant 60 og 200 meter med 8,04 og 26,55.

Også Marie Skjæggestad tok en meget klar seier på 600 meter med 1.42,38. Faktisk også det bedre enn utendørsresultatet, 0,30 sekunder bedre. Det var godt over et sekund under den gamle klubbrekorden til Ingvild Drabløs i årsklassen! Marie sto dessuten for det mest framgangsrike hoppresultatet, med sine 1,45 i høyde. Jeg kjenner ikke engang til at hun har hoppa høyde før. Men lørdag ble det seier! Celine Bressand tok andreplass med 1,40.  Lengdehoppingen var ganske god, men resultater med lav grop blir veldig feilaktige, så det er vanskelig å kommentere dem.

En kaster hadde vi også med, Kristoffer Petersen-Øverleir som bekreftet 12-metersnivået sitt med 12,01 i kule 4kg.

Meget flott av nye Lars Gausemel Stølen som ble nest beste 97-gutt på 60 meter med 7,85. Thomas Karlsnes hadde 7,79 og Theo 7,88. I g16 løp Eivind Hv. på 7,61 og Thomas Riis på 7,64. Begge må ha som mål å komme under 7,50 i vinter. Raskeste jente etter Helene var Jenny med 8,24, så Celina Nilsen Lundevik med 8,51 og fjerde raskest Hedda Hauge Hornes i et sjelden stevnedeltakelse med 8,62. Karlsnes tok seg av 200-meteren med 24,80 med Markus Berner rett bak på 25,19. Også her var Eivind raskest med 24,29.

Noen hyggelige nye bekjentskaper i de yngste klassene. Sofie Lønskog må jo ha en storebror i klubben og også hun viste seg som et hoppertalent. I j11 fikk vi to blant de 10 beste på 60 meter, Anastasia Schnell og Ine Hundseid tett inntil hverandre på 9,68 og 9,69. Anastasia vant også ganske klart på 600 meter, og tok en flott tredjeplass i lengde. Av andre på 600 meter kom Kaja Skålevåg på andreplass i j12