Tyrving – Friidrett

Vi tipper NM i hopp uten tilløp

NM begynner i morgen. Pga kapasitetshensyn blir det bare forhåndstipping av hopp uten tilløp denne gangen.

H.u.t. menn

Her har Tyrving vunnet gull de siste 6 årene. Det var på hengende håret i fjor, da Morten Haaves nærmeste konkurrent underpresterte og han samtidig presterte overraskende godt. Det er Mortens mål å gjøre det samme for sin del i år, altså sette årsbeste, men å vinne kan bli vel tøft. Martin Fagelund er også god, en junior som har meldt seg på i seniorklassen sannsynligvis for å vinne, så det kan bli meget jevnt helt oppe på 1,64-1,67-1,70.  I dette skiktet ligger også  Tyrvings andre deltaker Frederik Jahr. Persen er 1,62, og det begynner å bli en stund siden, men han har vist god form i vanlig høyde nylig, og lader alltid opp godt. Vi tipper at han kan være med opp til 1,64 og med hell være med i en bronsekamp.

H.u.t. kvinner

Her er Katarina Mögenburg en gullkandidat. Men det fungerer ikke slik at hun kan hente gullet allerede selv om hun har norsk årsbeste med 1,45. Inger Anne Frøysedal vant nemlig NM i fjor på 1,47 og er sterk. En fordel til Katarina er at I.A. skal gjennom en trestegkonkurranse rett før, og da kan jo kreftene tappes m.m. Men det samme var tilfellet da hun klarte 1,47 i fjor så hvem vet. Katarina har i hvert fall minst 1,50 inne ressursmessig, men det går litt på erfaring og timing av hoppet. Jeg tror begge henger med til 1,47, og kanskje får vi for første gang i historien en duell på 1,50. Håper det!! Og så tipper vi gull til Katarina.

L.u.t. kvinner

Her har vi med en junior, Ida Planke Berg. Hun klarte gode 2,52 på vår test i november, et fint resultat som attpåtil kom på et tidspunkt da utøverne ikke skal være i form så vi håper på enda bedre søndag. Det var faktisk første gang hun prøvde det i konkurranse. Landingsteknikken var litt non-standard så vi håper at dét går bra på NM-matta. Den beste junioren, Vilde Svortevik er påmeldt i seniorklassen så her er det litt muligheter. Jeg tror at de to bergenserne Vilde Bjørnsen og Naomi van den Broeck kan bli tøffe hvis de stiller, men mener at Ida med rett oppladning kan være med i medaljekampen.

L.u.t. menn

La oss ta junioren først. Det er Sharanan «Sharu» Kulam med knallpers på 3,01 forrige helg som stiller. Og det er ikke uten grunn at Tyrving ville sende denne helt nye (begynte i november) utøveren til NM. Potensialet er stort. Jeg minner om at jeg selv debuterte i større stevnesammenheng på akkurat samme stevne, junior-NM i stille lengde i en alder av 18. Da ble det suveren seier, jeg hadde vel pers før stevnet på noe sånt som 3,04 og endte med 3,13. Ingen andre den gang kom over 3. Det bør de komme nå. Det er to stykker med pers på 3,15 men jeg tviler på at de klarer å gjenta det i dag. En 7-8 stykker inkludert Sharu ligger i skiktet 2,95-3,05 og det er der de fleste kommer til å havne nå også tipper jeg. Sharu har litt å hente og kan heve seg over dette. Oppladningen var ikke optimal sist, så med det og litt coaching kan han krype oppover mot 3,10. Vi håper altså litt på medalje, men det fordrer litt flaks.

For seniorer er nivået meget høyt nå, med 7-8 stykker med potensial på 3,20-3,40 så er  konkurransen tøff. Morten Haave er ikke på sitt gamle nivå i denne øvelsen og blir fornøyd hvis han (jeg) kryper opp mot 3,15.