Tyrving – Friidrett

Bamselekene – jentene

Litt seint ute her, men endelig en omtale av jentene på Bamselekene.

Marie Skjæggestad fulgte opp den gode trenden og vant 600 meter. Det ble ikke pers (og kretsrekord) denne gangen, men 1.41,16 lar seg likevel virkelig høre. Mari Drabløs, som i sin tid mista nevnte rekord, gjorde det «godt» igjen. Hun vant nå j15 på ny klubbrekord, sterke 1.38,19. Gullbjørn ble det også til Helene Rønningen som vant 60 meter på 7,85 (7,99 i forsøket). På 200 ble det en suveren seier med 25,73. Her løp Marie inn på 27,97 og var nest raskest av våre totalt — nummer seks i sin årsklasse (også sjetteplass i lengde 4,56).

Juni Gjertsen Barkbu (j12) gjorde sitt første stevne innendørs. Det ble gode resultater. På 200 meter ble hun nummer fem med 29,67. Sølvbjørn fikk hun på 600 meter med 1.50,16 mens hun vant lengde på 4.29. Enda sterkere var faktisk bronsebjørnen som hun vant i høyde — i j13! Altså en hel årsklasse høyere. Resultatet var også meget godt, 1,40. Hun begynte helt nede på 1,10 og tok alle høydene i første forsøk. Hun deler nå klubbrekorden i høyde j12 med Ida Planke Berg og Ingvild Drabløs. Kanskje vi legger lista opp på 1,41 i Rud for moro skyld en gang i april, for å få forkortet rekordlista litt fra tre jenter til en :)

En annen sølvbjørn gikk til Tuva Hjelmen Ugland, som vi gratulerer med flotte 8,28 i kule.

Også i j11 har vi flere talenter. Anna Langeland endte på en flott sjetteplass i 600 meter med 2.05,55. Tuva Kristine Lund ble den andre på topp ti med 2.08,69 (10.plass). Seksten deltakere i øvelsen fra oss — utrolig bra! Anastasia Schnell kom seg også inn på topp ti i 600 meter (nr 9, 2.00,85). Det samme gjaldt Tiril Bergitte Lund i j12 (nr 10, 1.54,18). Anastasia ble også nummer ti i lengde med 3,84.

60 og 200 meter

I j13 løp Ronja Auran Selli best av våre på 8,92. Hun kom ikke til finalen, men hadde kommet foran en av deltakerne i finalen med denne tida. Kanskje finale neste gang! Ellers lå de fleste og vaket litt over 9 sekunder, unntatt Marthe Røe (j15) som kom seg inn på 8,85. I j11 søndag var Anna Langeland best av våre, med en flott sjetteplass totalt (ingen finale her) på 9,52. Hun kom også inn blant de ti beste i lengde (nr 8, 3,59). Cornelia Braseth ble her nr ni med 3,56. I j13 ble Ronja nr 11 med 4,05.

I j12 løp Juni godt på 8,99 og Aurora Gustavsen på sjuendeplass, 9,18. Aurora må også nevnes på 200 meter som nest best av våre i årsklassen (nr 11, 30,94).

Alle resultatene ser du her og her. Stafett og gutteresultater er tidligere omtalt her og her.