Tyrving – Friidrett

Tyrvings innsats i KM terrengløp

Tyrving arrangerte årets KM i terrengløp for Akershus på Bærums Verk onsdag 15. mai. Løpet samlet 97 deltagere i klassene 10 år og oppover, noe som er bra på en midtukekveld. Dessverre var det få deltagere i klassene over 16 år.

av Ingvar Sperstad

Tyrving var den klart største klubben med 34 deltagere, og de fleste deltagerne kom fra Asker og Bærum. Men det var også deltagere fra Romerike, spesielt Nittedal stilte mange.

Det ble løpt i skianlegget på Bærums Verk, og selv om det hadde kommet en del regn i dagene før var det bra forhold i løypene. Imidlertid er det behov for en litt nøyere kontroll av løypelengdene dersom anlegget skal brukes mer. De fleste løypene var nok kortere enn angitt.

Med så mange deltagere fikk Tyrving naturlig nok mange gode resultater. Her følger alle medaljevinnere:

• I jenter 11 år ble Tuva Kristine Lund nr 2
  • Brage Buseth Hammerstad vant gutter 11 år.
  • I gutter 12 år tok Tyrving alle medaljene ved Henrik Solheim Ruud, Ola Thune Sundklakk og Marius Solvik.
  • I jenter 13 år vant Isa Skeie, mens Andrea Kristiane Dammen ble nr 3.
  • Harald Schaanning var nr 4 i mål i gutter 13 år, men siden en av løperne foran løp for en klubb utenfor friidrettskretsen ble han nr 3 i KM.
  • Gutter 14 år var den største klassen med 18 deltagere. Halvparten av disse kom fra Tyrving og 3 av dem okkuperte seierspallen. Albert Sperstad vant foran Didrik Hexeberg Warlo og Fredrik Grusd.
  • Julie Thue Holthe vant jenter 15 år.
  • I gutter 15 år fikk vi dagens friskeste duell der Sander Berrefjord ble kretsmester etter et knallhardt spurtoppgjør med en løper fra Asker.
  • Helene Sandberg ble nr 2 i jenter 16 år.
  • I gutter 17 ble det dobbeltseier, Thomas Davies vant etter en hard duell med Mathias Nerby.
  • Katrine Johansson vant kvinner junior.
  • Sara Solheim vant kvinner senior, og var raskeste løper totalt på 2000m.