Tyrving – Friidrett

NM-søndagen: 3 gull, 3 sølv

Det ble gull også i dag. Mange gull! Første medalje i seniorklassen i dette mesterskapet også, hvilket ble sølv. Beste klubb i senior-NM innendørs, beste klubb i UM innendørs og beste klubb i stafettmesterskapet – for en start på friidrettsåret!

Sprintjentene kan vi begynne med å framheve i dag. Etter bryt i går ble det seier på 4 x 100 meter i j15-16 i dag, og sølv til laget i kvinner senior. Førstnevnte lag seiret over Kristiansand med tida 50,60. Sistnevnte ble slått av Kristiansand, men med 48,05 var sølvet sikret. Den gamle klubbrekorden (elektronisk tid) i seniorklassen var på 48,71 — satt tilbake i 1987!

Og stemmer det ikke at vi kan gratulere Heidi Hessan Næss med første NM-medalje på seniornivå?

Morsomt at Guro Ølnes og Eirin Alfheim (som steppet inn i tolvte time for Anna Eikebrokk som ble syk) løp sin første stafett i denne sammenhengen og svarte med UM-gull! Helene på sisteetappe sto etter avtale helt stille i vekslingen og la av litt da hun var forbi Kristiansand. Hun skulle jo løpe førsteetappe for seniorlaget bare ni minutter senere! I dette løpet løp Helene knallsterkt på første etappe, Ida og Sofie var enda bedre enn i juniorklassen i går og Heidi feide forbi Trondheim og opp på annenplass med en eventyrlig etappe!

Også laget på 4 x 400 meter, kvinner junior, vant som de gjorde i fjor. Seierstiden på 3.57,03 var suveren, den reneste parademarsj. I klubbrekordoversikten er det ikke registrert en tid i j18 — som er klassen dette laget vil telle i. Dessverre var det bare to lag med, men vårt lag løp bedre enn noen har vært gjort på lenge med sine flotte 3.57,03. Ingvild åpnet fra blokk med ca 61,0 (vanskelig å få tatt riktig tid på første etappe), Aurora løp på sterke 58,2, Leah var solid tross en ukes feber og sengeligging med 60,6 og Mari avsluttet i et fenomenalt tempo på utrolige 57,12 på min klokke! Her er det verd å huske at Mari allerede hadde løpt 600 på under 1.36 to timer før og under persen på 800 lørdag. Her det form så det holder!

4 x 100 meter, menn junior løp på 42,60 og knuste sølvlaget. Mesterskapsrekord i juniorklassen!! Det ble litt saktere enn i går, da de løp i senior på 42,48. Andrelaget var ikke så langt unna bronse, da de løp på 44,92 (fjerdeplass). Dette var et rent sekstenåringslag, som igjen (som i går) satte en meget fin klubbrekord i årsklassen. Dessverre ble det bare nesten aldersrekord — 0,03 sekunder bak var gutta. I heatene løp lagene på henholdsvis 43,10 og 45,69.

Jonas Halonen slet med låret etter lørdagens forsøksheat, men planen var at han skulle løpe finale. Dessverre var skaden fortsatt merkbar og han måtte stå over. Men gutta hevet seg etter håret og var med i knallhard kamp mot målstreken der det det sto mellom BUL og Tyrving. BUL-gutta var noen små centimeter foran over mål, men hadde en klar vekslingsfeil og måtte dessverre diskes. Men våre gutter, uten bestemann på lagt, var bare 0,11 sekunder bak norgesrekorden for junior og fortjente så visst gullet! Annetlaget løp også solid. De gjør et nytt forsøk ppå å slå denne under neste helgs Askerleker!

I 4 x 600 meter for g15-16 ble det sølv, på 5.53,08. Det var en tett spurt med Ull-Kisa, bare 0,09 sekunder bak for vårt lag med kun egenutviklede løpere. Den gamle klubbrekorden var på 5.56, satt i 2007.

Sølvet og klubbrekorden var nok dagens største overraskelse! Vi har hatt mange sterke lag på 4 x 600 og dette var ikke antatt å være av samme klasse, men gutta løp over all forventning og viste at vi hadde undervurdert dem fullstendig. Det ble jo en kanontid for dette laget der alle løp over antatt evne. Ekolai utklasset de andre på førsteetappe med sterke 1.27.1, Lars løp langt under persen med 1.29.4, Sander likeså med et solid tempoløp på 1.28.4. Dermed hadde vi en solid ledelse ut på siste etappe. Vår ankermann Snorre løp meget sterkt med 1.28.1 – langt under persen, men Ullensaker-Kisas Markus Einan er kanskje Norges beste i klassen med 1.55 på 800. Han nærmet seg sterkt på slutten og fikk akkurat kastet seg foran Snorre i mål. Ergerlig å bli slått med noen små hundredeler og bare bli nummer to når man er 0,4 sekunder bak norgesrekorden, men våre gutter overgikk seg selv og skal bare ha ros, heder og ære!

Det ble også sølv i 4 x 600 meter for j15-16. 6.44,11 plasserte laget noen sekunder bak vinnerne, men kjempelangt foran bronselaget. Også i denne klassen ble den gamle rekorden satt på Osterøy i 2007 og lød på 6.48. En enorm forbedring fra tida i fjor, da laget vårt vant bronse med 7.11!

Alle våre løp opp mot sitt beste og vel så det. Martine åpnet i klar ledelse på 1.41.7, Julie løp fem sekunder bedre enn persen sin med 1.44.3 der hun nok stivnet litt men først etter heltemodig innsats! Anita og Mari ble løpende litt i vakuum bak BFG Bergen – Anita med 1.42.1 og Mari med 1:35.9 – det siste er jo oppsiktsvekkende sterkt!

av Morten med utfyllende kommentarer fra Jo

Lagene var slik:

4x100m KS Helene Rønningen, Ida Planke Berg, Sofie Olsholt, Heidi Hessan Næss
4x100m MJ/1.lag Mathias Haugsdal, Halvard Hauge Hornes, Eivind Hvistendahl, Kathan Yohanathan
4x100m MJ/2.lag Vemund Lenschow, Lars Stølen, Theo G. Halvorsen, Markus Berner.
4x100m J15/16 Jenny Labråten, Guro Ølnes, Eirin Alfheim, Helene Rønningen
4x400m KJ Ingvild Drabløs, Aurora Dybedokken, Leah Røste, Mari Drabløs
4x600m J15/16 Martine Svendsen, Julie Thue Holthe, Anita Hundseid, Mari Drabløs.
4x600m G15/16 Ekolai Bang Lunde, Lars Giske, Sander Berrefjord, Snorre Gjertsen Barkbu