Tyrving – Friidrett

Göteborg: sterk langhekk og mellomdistanse

Amalie Iuel bekrefta jr-EM-formen da hun løp en solid årsbeste på langhekk, 61,52. Persen fra i fjor er 61,47 og EM-kravet er 61,50. Danskene må jo ta henne ut etter dette. Hun ble nummer fem. I høyde ble det årsbeste med 1,62.

Sterkt av Henrik Solheim Ruud som vant bronsemedalje i g12 600 meter med 1:40.87!! I 800 meter j15 ble det sølv ved Mari Drabløs. Hun løp på 2.15,19 — pers med over ett sekund siden Lillehammer!

Vi tar med en beskrivelse som jeg fikk inn av 600-meteren: «Det ble åpnet på vanvittige 29,6 på første 200 meter (g13 åpnet på 33,5)  og Henrik holdt seg klokelig litt bak, men fra 400 meter og inn løp han utrolig sterkt, tok fire stykker på siste 120 meter. Dette er pers med nesten 5 sekunder, han hadde 1.45.23 på Askerlekene, som til da var det eneste løpet  i år. Veldig gøy men veldig hardt», fortelles det.

En annen årsbeste ble satt av Julie Bressand med 5,09 i lengde. Det ga den siste finaleplassen, er pers (første gang over fem meter!) og 1 cm bak junior-NM-kravet i øvelsen.

Mer hekk

Leah Røste løp 300 meter hekk i j19 og ble også der nummer fem med tida 45,90. Snorre Gjertsen Barkbu løp på 43,72 i g17 og ble nummer seksten. Årsbeste også på Marthe Røe som løp 80 meter hekk på 13,34/-0,5.