Tyrving – Friidrett

Karoline nummer 14 i U23-EM

Karoline Skatteboe ble nummer 14 og beste nordiske på 10 000 meter i U23-EM fredag.

av Thore-Erik Thoresen:

Russiske Gulshat Fazlitdinova sliter ut en hver stavekontroll. Denne kvelden slet hun ut samtlige 20 konkurrenter også. De fleste med minst en runde, og i kaoset som oppsto etter hvert som deltagerne skulle ut på siste runde, fikk britiske Rhona Auckland først høre klokken mens hun selv mente hun var ferdig. Etter en betenkningstid restartet hun og endte på niende plass.
Karoline Skatteboe havnet tidlig på halen av feltet, men derfra slåss hun for hver eneste plassering og dro fornuftig nytte av enhver rygg som dukket opp. Til slutt endte Karoline som best av de nordiske løperne på en 14. plass. Tiden 36.27,90 i relieff til persen på 34.47,45 fikk en til å lure på om rundetellerne hadde bommet. Men nei:
– Jeg tror ikke det, mente Tyrving-løperen. I begynnelsen gikk det litt ujevnt før farten ble skrudd opp. Men plasseringen er bedre enn i fjor og jeg slo svenskene! Det var ett av målene mine og da betyr ikke tiden så mye.
Vinneren med det vanskelige navnet vant på 32.53,93 og var minuttet foran sølvet. Og svenske Sanna Mustonen forlot banen i rullestol etter å ha brutt.