Tyrving – Friidrett

Amalie og Aurora med tredje og fjerde gull!

Amalie sparte seg til langhekkfinalen, og tok der dagens første gull!

Resultatet ble 62,96. Leah Røste kom på femte med nok en ny pers, 65,03. Katarina Mögenburg fullførte ikke konkurransen i u23 — håper det ikke var noe klinking borti hekker med tilhørende skader.

Etter denne fine langhekken kom en periode der våre tok medalje i alt de var med i! Først kunne det rapporteres om at stavkonkurransen for kvinner var ferdig. Her tok Kari Strømhaug bronse på 3,50! Det var en realistisk  plassering som vi er svært fornøyde med. Høyeste hopp av henne på norsk jord.

NB. Oppdatert med linker til kondis.no som har mye bilder:

1500 metrene fulgte. Aurora Dybedokken knuste konkurrentene — U20-EM-bronsøren innfridde. Tida ble 4.34,84 fire sekunder foran neste. Tidsmessig var hun kun bak vinneren i U23. Tredje beste tid i dag totalt sett hadde Karoline Skatteboe, som da tok sølv i u23. Tida ble 4.38,26 og sølvet ble vunnet i en spurt foran en bergenser. Strålende.

Sofie Olsholt tok dagens andre sølv og det kom i tresteg. Hun holdt unna for bl.a. flere sterke BUL-hoppere og endte på 11,75/+1,4. Hun økte stort sett utover i konkurransen, men vinneren ledet allerede fra første hopp. Anna Eikebrokk ble nummer seks med 11,19, ny flott pers i godkjent vind og bare seks cm fra NM-kravet. Julie Bressand ble nummer 11.

En fjerdeplass ble det for — femtenåringen — Mari Drabløs på 400 meter. Med 58,35 var hun bare 0,2 sekunder bak bronsen (som faktisk gikk til en annen femtenåring). I u23-klassen tok Frederik Jahr også en fjerdeplass i dag, i lengde. Med 6,68/+2,3 var han fire cm bak bronsen. Hopp med godkjent vind var 6,63/+0,7. Det blir spennende med tresteg. Videre tar vi med fra u23-klassen at Ida Nesse tok en sjetteplass i spyd.