Tyrving – Friidrett

NM: tekniske øvelser

Mange av medaljene, deriblant alle gullene, under NM ble tatt i tekniske øvelser. Her følger en gjennomgang.

Kristin Sundsteigen plukka nok et gull i kulestøt på NM-søndagen. 15,21 var mesterskapsrekord i nyere tid og innendørspers!

Katarina viste lovende takter i høyde på den måten at alle høyder til og med 1,81 ble tatt i første forsøk. Hun satte press på norgesener Tonje Angelsen som hadde et riv tidlig i konkurransen. Men Tonje tok både 1,84 og 1,87 noe som ble for høyt for Katarina denne gangen. Men bronsen var meget sikker og klar.

Søndag ble det ny pers og klubbrekord i høyde uten tilløp med 1,46. Hun tok det veldig greit og i første forsøk. Da hadde hun også nettopp tatt sølv i lengde med 5,80 som lengste hopp. Det var en jevn serie med 5,78 — 5,78 — 5,74 — 5,73 som de øvrige hoppene.

Jonas Mögenburg tok et nytt NM-gull, denne gangen på 7,31. Sølvvinneren hadde det samme. Jonas trygget gullet ved å også ha 7,31 som nest beste hopp! (og 7,29 som tredje beste). Mesterskapsrekorden i nyere tid var bare 2 cm unna. Vi er glade for at årsdebuten ga gull.

Lengde uten tilløp ble meget spennende! I klassen for kvinner junior stilte vi med fjorårsmester Ida Planke Berg og Sofie Olsholt. Ida var lenge best av våre og lå på sølvplass. Hun hoppa 2,54 hele tre ganger! Men i siste omgang gikk Sofie både Ida og lederen med 2,58! Ida svarte med 2,57 — og gikk dermed opp på sølvplass med bedre tredjehopp (!). Men i siste hopp ble begge forbigått, slik at Ida tok bronse og Sofie sølv.

Det ble ingen pers på Sofie i tresteg denne gangen. På det harde gulvet ble det 11,73. I lengde ble det 5,30 og sjuendeplass.

Morten tok et dårlig tresteghopp før han ga seg for å spare seg til andre øvelser. Det var dårlig deltakelse, så det ble faktisk bronse. Så var det over til stille lengde, hvor han fikk opp en flott årsbeste i første hopp. 3,15. Han hadde ikke noe mer inn og sparte seg til stille høyde dagen etter. Det ble faktisk fjerde plass.

I stille høyde gikk det over ALL forventning med 1,67 og bronse. Plasseringa var som forventa, men ikke resultatet! Det var det samme som han vant NM på i 2012, og bedre enn i hele fjor. Forskjellen fra i fjor er at nå trener Morten ikke vekter lenger. Ingen logikk at det skal gå bedre da, men han var kanskje mer i angrepsposisjon i år når han ikke var regjerende mester lenger. Og da klarte han å ta ut alt av krefter og klare 1,67. Morten har tidligere lovt at han skal være med i NM så lenge han klarer 1,60 (også det hadde forresten holdt til bronse).