Tyrving – Friidrett

Full fart i USA!

I USA er det ingen pause mellom innendørs- og utendørssesongen. Derfor er flere av våre «utestasjonerte» i full sving der borte. Mest fremtredende foreløpig har jo Amalie Iuel vært med et skred av perser på høy nivå. Denne helgen ble det en liten pause i så måte, men 59.46 under Florida Relays kom etter et temmelig mislykket løp med mye tripping foran hekkene. Likevel er hun mindre enn sekundet bak B-kravet til EM (58.50). Dét går i løpet av våren! Amalie løp dessuten siste etappe på USC’s lag på sprint medley (200+200+400+800). Etappetiden på 2.16 viser at hun er stadig sterkere også kondisjonsmessig.

 

Som tidligere nevnt her på hjemmesiden, løp Karoline Skatteboe 10 000 på Stanford. Tiden var et minutt svakere enn fjorårspersen, men bedre enn sesongdebuten på distansen i fjor. Karoline var litt for offensiv innledningsvis og ble straffet for dette. Nye sjanser kommer både i Palo Alto og i Mt Sac.

 

I San Diego slo Frederik Jahr til med 2.00 i høyde og ser ut til å ha fått bedre tak på det nye tilbudet sitt. Etter en litt uheldig start forrige helg, begynte han på lave høyder i går og var litt sliten da listen kom opp på 2.05. Neste gang stiller han med bedre selvtillit og kan bokstavelig talt legge listen høyere!

 

Jonas Legernes fikk 9.29.25 på hinder i Eugene, men kommer sterkere tilbake!

 

Oscar Skjærpe (G96) har foreløpig ikke løpt konkurranser på norsk jord, men under high school-stevner i Florida har han allerede vært nede på flotte 51.17 på 400 og løpt på 1.58 på 800 i stafett. Som kjent er det tøffere tak i amerikansk skoleidrett i norsk friidrett. Oscar forteller at han ikke har fullt så gode tider på 800 individuelt (2.01) som i stafett – ganske enkelt fordi de alltid løper 4 x 800 FØR de individuelle løpene!

 

Vi har ikke notert noe på Kristiane Width (som har slitt litt med sykdom siden terrengsesongen i høst), Petter Gulliksen eller Kari Strømhaug, men skal forsøke å holde dere oppdatert efterhvert som resultatene strømmer inn!