Tyrving – Friidrett

Amalie Iuel stormer videre!

Etter ny pers i innledende runde, 58.43 i pøsende regn, ble det strålende 58.10 i den avsluttende runden under nattens løp i Fayetteville, Arizona. Dette ga annenplass i heatet og plass i NCAA i Eugene.

Allerede i sin første sesong i amerikansk studentidrett har hun nå etablert seg i toppskiktet etter å h kvalifisert seg til National i NCAA – det amerikanske studentmesterskapet. For å komme med måtte man løpe godt under det norske B-kravet til EM i Zürich!

Amalie har foreløpig forbedret seg fra 61.47 til 58.10 i år. Det blir spennende å se fortsettelsen for en utøver som tross alt bare har noen få måneders seriøs friidrettstrening bak seg. Hun har jo vært på skole i utlandet i mange år med bare tilfeldig friidrettstrening ved siden av sommertrening og treningsleire med Tyrving. La oss håpe det går i orden med statsborgerskapet hennes, så har vi en klar kandidat til å true norgesrekorden til Hilde Fredriksen om et år eller to!

Også høyde-årsbeste

Katarina Mögenburg satte norsk årsbeste i høyde med et hopp på 1.82 under det internasjonale Sinner Hochspungmeeting i Sinn, Tyskland lørdag. Katarina kom på fjerdeplass i konkurransen som ble vunnet av polske Gardzielwska på 1.86.