Tyrving – Friidrett

Tyrvinglekene søndag for 10-14 år

Denne gangen starter vi med jentene.

Fredrikke Sundsby Kjølstad slo til med seier i Liten Ball i 11-års klassen med et kast på 41.68, et resultat som gir 973 poeng etter Tyrvingtabellen. Hun ble også nr 6 i kule med et støt på 7,01, og nr 10 på 60m hk med tiden 11,71.
Alva Barthel Sveen ble nr 10 i lengde med 3,76.

I J12 starter vi med Hermine Lislerud Myhres 2. plass på 1000m kappgang på tiden 6,52,45.
Marie Tømmerberg løp inn til en 6. plass på 1500m med tiden 5,36,98.
Videre ble Cornelia Johnsen Braseth nr 7 på 60m hk med tiden 11,42, mens Sofie Lønskog gjør som storebror Erik og hopper bra i høyde. Denne gangen ble det en 8. plass med 1,25.
Tar også med Thea Skjelby som ble nr 10 i Liten Ball med 32,63.

Beste resultat i J13 var Anastasia Schnell som ble nr 4 i høyde etter et hopp på 1,45, og nr 5 på 60m hk med tiden 10,50.
I spyd ble Vilde Marsteinstredet nr 4 med lengstekast på 31,77, og Tuva Hjelmen Ugland nr 5 med 30,06.
May Siri Ebbesen ble nr 7 på 1500m med 5,34,14.

Tyrving dominerte 1500m i J14 og besatte plassene fra 2 til 5. Lucie Magdalena Lunde Bang ble best med tiden 4,58,75 som gir 977 poeng etter Tyrvingtabellen. Deretter fulgte lørdagens vinner av Ungdomsbirken Ane Grøtan Wang (5,01,49), Margrethe Jensen Gjerde (5,12,58) og Tiril Bergitte Lund (5,17,80).
Ida Sæterens 9. plass i spyd må også nevnes.

Niels Pretorius fortsatte med gode resultater i G11 og ble nr 4 både på 60m hk med 11,59 og i høyde med 1,25. I tillegg ble han nr 5 i lengde med 3,99.
I høyde ble ellers Magnus Holt Holgersen nr 5 med 1,20. Samme plassering fikk Bo Stiansen i Liten Ball med 44,77.
Anders Mørdre Davidsen løp inn til en fin 7. plass på 500m terrengløp.
Og selv om de var alene i sin klasse må vi ta med at Jonathan Hertwig-ødegaard vant 1000m kappgang foran William Randmæl Jones.

Blant 13-åringene løp Henrik Solheim Ruud inn til en 3. plass på 1500m med tiden 4,45,05.  Samme plassering fikk Øystein Bjørtvedt i høyde med 1,40.
Felix Baastad Berg ble nr 7 på 1500 i G14 med 4,46,15. I denne klassen ble også Iver Hagestad nr 8 i høyde med 1,45.

Vi avslutter med G12 og det som kanskje var det mest spennende oppgjøret denne dagen. På 1500m kom fire løpere samlet mot mål. Tre av disse var fra Tyrving, og de var ubeskjedne nok til å okkupere seierspallen. Brage Buseth Hammerstad (5,04,50) slo Nikolai Elde Holmboe med tre hundredeler (5,04,53), like bak kom Aleksander Elde Holmboe (5,04,79) slo nr 4 med ett hundredel.
Sebastian Helgheim ble nr 6 på 1500m, men før det hadde han vunnet 1000m kappgang på tiden 6,03,56.
I kule tok gutta plassene fra 5 til 8 ved Kasper Engeset (6,84), Nikolai Elde Holmboe (6,63), Brage Buseth Hammerstad (6,57) og Arne Marius Nesheim (6,54).
Aleksander Elde Holmboe, Nikolai Elde Holmboe og Kasper Engeset delte også 6. plassen i høyde med 1,30. Samme plassering fikk Brage Buseth Hammerstad på 60m hk.

Alt i alt mange strålende prestasjoner fra Tyrvings utøvere i disse klassene. Dessverre er det svært mange som ikke er nevnt, og blant disse var det nok mange som satte personlige rekorder og viste stor framgang under stevnet.