Tyrving – Friidrett

Hallgeirs gjennombrudd

I fjor høst dukket det opp en NIH-student som hev seg med på professor Enoksens treningsgruppe for langsprint og hekk som blant andre inneholder Øyvind Strømmen Kjerpeseth og vår egen Haavard Herness Lien. Han hadde ingen erfaring fra friidrett, men virket ganske rask. Senhøstes ble han lurt med på et par stevner og viste greit nivå med 11.63 på 100 meter i begge løp. I vinter har det vært stor fremgang, han viste gode takter og ikke minst en herlig personlighet under stafettmesterskapet, og i går kveld kom det store gjennombruddet på Bislett:

I fin medvind (+ 1,8) stormet Hallgeir Martinsen (25) inn til supre 10.97 på 100 meter og ble dermed andre tyrvinggutt under 11.00! Hallgeir har snakket om tider under 11 i hele vår, men vi har vel ikke helt tatt innover oss at det kom til å skje denne sesongen. Men her har vi en gutt med klare mål og den nødvendige tøffheten, så andres oppfatninger lager ingen begrensninger i egne målsetninger. Herlig! Fin tid på 400 fikk han også – 50.63 er best bak Haavard i år hvor vi plutselig har fått 400 meter-løpere. Vi har jo nå fem gutter på 51.32 og bedre!

Gledelig var det også at Jonas Halonen viste stigende form. I et langt fra vellykket løp på 100 meter kom han inn på flotte 10.76 i litt for sterk medvind (+2,3). Dermed var han avgjort inne på stafettlaget til junior-VM – i det minste som reserve. Dessverre ble gleden meget kortvarig. Jonas kjørte nemlig noen friske drag etter løp – tilsynelatende i enda større fart enn i konkurransen. Det siste draget ble imidlertid avbrutt av en kraftig krampe eller en mulig liten strekk og dermed går nok mesteparten av sommeren med til å bli frisk i stedet for å sprinte konkurrentene i senk. Det har vært mye motgang for Jonas i år, men med et slikt unikt talent, er det bare å brette opp ermene og trene videre. Her er det mange år med suksess å se frem til!

Markus Berner løp inn til én pers og én tangering – 11.83 på 100 og 23.24 på dobbelt distanse. Sofie Olsholt ble «snytt» for pers etter sterke 12.72 på 100 i det vindmåleren viste irriterende +2,1! Ellers var det godt å ha med Synne Aga igjen. Fremdeles er hun hemmet av skaden og er fryktelig forsiktig ut av blokken, men hun er i det minste i gang. Leah Røste og Sondre Gjertsen Barkbu løp begge 400, men i likhet med Synne er de ikke i toppform foreløpig.

Resultatene fra stevnet ser du på Bislett_sprint_02jul2014