Tyrving – Friidrett

Marie ble mester!!

Etter en forrykende 800 meter hvor hun slo knockout på konkurrentene, klatret Mare Skjæggestad til gull i UM i mangekamp søndag. (oppdatert).

I første øvelse, lengde, fikk hun 4,27. Hoppet var mye lengre egentlig, men med sats et stykke bak det hvite på planken. Hun tapte noen poeng til konkurrentene her, og det samme skjedde i spyd. Litt trening med Jo og Kalle ga et resultat på 21,03 meter, og om det var få spydspesialister blant deltakerne så var det én som kasta 33,57 og gikk opp i ledelsen på hele greia.

Dermed var det tid for å gjøre utregninger før 800-meteren. Hvor mye måtte hun vinne med? Hvis Marie satt årsbeste på 2.18 og lederjenta løp på 2.40 ville det holde til gull, ble det sagt. Marie er jo en dyktig løper og hadde heldigvis en med bedre årsbestetid enn seg i heatet. Da kunne de dra hverandre. Marie løp til og med forbi (se bildet under) og forbedra seg til 2.16,99. Spørsmålet var da hva de andre ville løpe på! Lederjenta kom inn til en poengsum på 4160. Marie hadde samla 4216 etter sin forrykende 800, og var dermed mester!

Aldersrekord på langhekk forrige helg vitner om en uvanlig allsidig utøver. Marie er første ungdomsmester i klassen siden Mia Haave vant i en legendarisk duell mot Tonje Angelsen i 2005.

Ida Planke Berg i spyd.

Ida Planke Berg i spyd.

Ida Planke Berg gjorde også en godkjent andre dag. Liknende satsvansker ga et resultat noe under pari i lengde, mens 20,69 i spyd og 2.29,04 på 800 meter absolutt var godkjent — i uvante øvelser. Hun kom også over 4000 poeng med 47 poengs margin (4047 poeng), noe som også må sies å være bra. Det ble sølv i årsklassen.

Avslutning på 800 meter som reddet gullet. Foro: Thore-Erik Thoresen.

Avslutning på 800 meter som redda gullet. Foto: Thore-Erik Thoresen.

Marie gikk til topps.

Marie gikk til topps. Tusen takk til fotograf Thore-Erik Thoresen.