Tyrving – Friidrett

Tyrvingutøvere til alle mesterskap!

Mandag starter vi banesesongen på Nadderud og dermed er det klart for den årlige barrikadestormen – kampen mot kvalifiseringskravene til de ulike mesterskapene. Siden vi for tiden har ikke mindre enn 18 utøvere utenlands, er de første kvalfiseringsresultatene i havn for lengst – Amalie Iuel har med sine fantastiske 55.92 på 400 meter hekk allerede tatt VM_(og OL-)kravet  og er i øyeblikket på 7. plass på årets verdensstatistikk. Alt tyder på at Amalie blir Tyrvings første utøver i OL siden Berit Berthelsen i 1968!

 

Karoline Skatteboe har kvalifisert seg til EM for U23 på både 3000 meter hinder og 5000 meter etter å ha tatt begge krav på samme helg – temmelig enestående! Vi tror at også bronsemedaljevinneren fra 1500 meter i U20-EM, Aurora Dybedokken, kvalifiserer seg og at både Jonas Halonen (100/200) og Ane Dahlen (spyd) kan være sterke kandidater. Fra før har  vi allerede hatt en EM-deltager i år i det Katarina Mögenburg debuterte i EM innendørs med en flott 11. plass i høyde. Skal hun til VM i Beijing, må hun hoppe 1.94. Det blir tøft, men umulig er det ikke!

 

Til junior-EM i Eskilstuna er Haavard Lien var fremste kandidat med utsikter til å kvalifisere seg både 400 og 800 meter – bare han blir frisk av skaden i leggen. Helene Rønningen var i junior-VM i fjor og er en opplagt kandidat. Mari Drabløs kan også ta et krav, men begge disse to er nok først og fremst fokusert på VM for U18 i Colombia. Begge er allerede kvalifiserte! Her har vi nok ytterligere to kandidater i Harald Østberg Amundsen på 3000 meter og i Sondre Høyland som allerede har kastet lengre enn VM-kravet i spyd på trening.

 

Årets European Youth Olympics går i Tblisi, Georgia. Våre to fremste kandidater er Marie Skjæggestad på 400 hekk og Albert Sperstad på 3000 meter. Skulle de kvalifisere seg, kan det bli utøvere i Eystein Enoksens regi på alle årets internasjonale mesterskap!

 

Flere av våre kan være kandidater til EM for lag der Norge skal delta i toppdivisjonen. Kristin Sundsteigen og Fredrik Amundgård er regjerende norgesmestre i henholdsvis kule og diskos og har nok en ambisjon om deltagelse. Katarina er selvsagt også en kandidat – det samme er broren Jonas hvis han kan finne tilbake til formen, mens Jonas H. og Helene er mulige stafettløpere.

 

Til våre hjemlige mesterskap er det spennende å se om vi kan slå fjorårets utrolige tall for antall kvalifiserte. Vi hadde 31 til NM, 64 til junior-NM og utrolige 85 til UM. Det blir tøft å nå dette nivået, men tilstrømningen av nye fjes på treningen i vinter gi håp om at vi løfter oss radikalt fra dagens nivå der tallene er 27, 49 og 68. De første har allerede kvalifisert seg i vinter – Jenny Labråten til NM og Celina Lundevik til junior-NM på 200 meter og Johannes Strømhaug (stav), Andrea Dammen (høyde) og Helena Kastelein (høyde/stav) til UM. Det blir nok flere – ganske snart!

 

Vi kommer selvsagt til å følge med på denne utviklingen her på hjemmesiden – la oss håpe nye mesterskapsdeltagere blir et gjennomgangstema her på tyrving.no!

 

Listen over de kvalifiserte finner du her.