Tyrving – Friidrett

Mimrekveld for Tyrving-oldiser

Onsdag 22. april samlet gamle Tyrvinger seg på klubbhuset til en liten mimrekveld.

Ca. 30 aktive/trenere fra 50- og 60 tallet møttes for andre gang. Etter initiativ av Erik Odd Espelien (tidligere jr.-norgesmester i h.u.t.), møttes vi første gang i fjor høst.

Stafettpinnen ble tatt imot og brakt videre. Nå av Terje Iversen (gammel sprinter), Cato Karlsen (lynrask sprinter, senere konvertitt til lengre løp) og den forannevnte Erik Odd. Gamle fotobøker og utklippsbøker ble tatt frem og kommentarene hang løst. Gamle minner fra turer med Reiling, klubbhytta Grønland og de mange svensketurene til Karlstad og Vretstorp, ble utvekslet. Ukjente historier ble plukket frem. Bl.a. den om Arne Os, som egentlig skulle vært med i OL i 1964, men var for ung (?). Som plaster på såret fikk han av friidrettsforbundet tilbud om en treningsleir på Cuba, men takket nei da han heller ville gå på skoleball med kjæresten (De er fremdeles gift). Snakker om riktig prioritering.

Einar Drabløs kom innom og ga et bilde av hvordan klubben drives og status i dag. Det er himmelvid forskjell på hvordan en klubb drives i 2015 og på 50-60 tallet. Treningsfasilitetene kan ikke sammenlignes. Innendørshall i dag kontra gymsal og tempo/intervalltrening på isete veier. Fast dekke på banen kontra grus. Moderne startblokker kontra gravde groper. Jo, det er en forskjell. Men så ble det jo en del frisk luft.

Kjempebra initiativ. Det er allerede snakk om en ny samling til høsten.

IMG_5988 IMG_5994