Tyrving – Friidrett

Fire av våre med på historisk landslagstriumf

I en tid hvor mediene gasser seg i negativ kritikk av norsk friidrett, slo juniorlandslagene våre hardt tilbake under den årlige nordiske juniorlandskampen som også fungerer som nordisk mesterskap for U20. Norge vant nemlig både for menn og kvinner og for mennene var dette førsteseier på de 65 årene landskampen har vært arrangert! Laget for kvinner vant også sitt oppgjør – som i 2005 og 2008.

 

Nordisk Tyrving 4 utøvereMed på denne historiske begivenheten var fire av våre utøvere og de tok sandelig godt for seg! Best av alle var Helene Rønningen som like godt vant 100 meter på utrolige 11.59! Dessverre var det i overkant frisk bris med +3,3 i ryggen, men likevel – uten tvil et nytt kanonløp av Helene som har 11.86 i motvind 0,8 som pers fra junior-NM i Byrkjelo. Ingen dårlig sesong med VM-semifinale og seier både i junior-NM og nordisk!

Nordisk Helene 

Marie Skjæggestad er bare 16 år, men i likhet med Helene har hun allerede før denne helgen løpt med Norge på ryggen. I European Youth Olympics ble det en super bronsemedalje på 400 meter hekk. Lørdag feide hun inn til ny pers i blæsten i finske Espoo – 60.68 på favorittdistansen enda hun har slitt med en skade de siste ukene.

Nordisk Marie 

I tresteg var vinden enda sterkere og Anna Eikebrokk klinket til med sitt lengste hopp noensinne – 11.92. Dessverre var det +5,0 i det hoppet, men det er jo likevel morsomt å komme så nær den magiske 12-metersgrensen!

Nordisk Anna 

Vår mann blant gutta var Markus Berner som ikke hadde helt klaff på 400 hekk med for ham moderate 56.06. Men han tok sitt monn igjen på den avsluttende og avgjørende stafetten over 4 x 400 meter, der han var på det norske vinnerlaget som dermed sikret sammenlagtseieren.

Nordisk Markus 

Med andre ord – flott innsats av de norske lagene – og våre utøvere bidro i høyeste grad til triumfene!

Takk til Ingrun Alseth for fine bilder.