Tyrving – Friidrett

UM dag 3: 2 gull, 3 bronse

Lagseiere er alltid gøy, og vårt siste gull i UM 2015 — stafettgullet i G15-16 var klart også, med over tre sekunder! Jan Kristian Hynne, Aroran Philip, Syver Røinaas og Didrik Hexeberg Warlo tok seieren på 2.06,38.

Jan Kristian hadde tidligere på dagen blitt nummer 7 i lengde på 5,63/+0,8. Utendørspers med ganske mye. Syver hadde blitt nummer 4 på 200 meter med 23,67/+2,3. Han var ikke så altfor langt bak bronsen, men forsvarte fjerdeplassen på tusendelen. Didrik brøt 3000 meter, kanskje for å fokusere på stafetten slik at han orket den lengste etappen 400 meter? Han lå på 5. eller 6. plass da han brøt.

I G18-19 (som jeg ikke så selv…) ble det foralt om en dårlig veksling. Dessverre ble det en plass bak pallen, med 2.02,48. Laget besto av Theo, Eivind, Lars og Jonas Fjørtoft.

For å ha nevnt det: Theo skulle gi pinnen til Eivind..

Av disse fire var Lars Stølen dagens mann da han — i skikkelig sterk konkurranse — tok bronse på 200 meter! Bak Karsten Warholm (som her tok sitt 52. UM-gull, og tok sitt 53. på stafetten) og Øystein Klareng, som også har deltatt internasjonalt. Tida ble 22,44/+1,3, som også var det Lars fortalte til meg på forhånd at han trodde det skulle bli. Eivind Hvistendahl ble nummer 6 her på 22,79.

unnamed2

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lars’ første individuelle medalje?? (arrester meg hvis det er feil)

Tyrving stilte ikke jentelag i stafett denne gangen, det var synd. Men det var gode enkeltprestasjoner, først og fremst ved Helene Rønningen som dundra i mål på 24,53/+0,2. Hun vant med nesten to sekunder, og det ble som vi spådde en av de største seiersmarginer som kanskje har vært i UM. Rett bak persen også.

Mina Marie Anglero kom på 5. plass i J18-19 og Christine Gloppestad på 7. plass. Mina Marie var med 25,67 åtte hundredeler bak persen fra junior-NM, mens Christine med 26,00 var nitten hundredeler bak.

En annen av medaljene våre som kom helt til slutt i stevnet, var på 2000 meter for J15. Her hadde vi to med, og begge plasserte seg veldig bra. Kristin Austgulen Fosnæs ble nummer fire på 6.53,44 mens Lucie Lunde Bang tok bronsen i sitt første UM på 6.45,01! Begge jentene fikk altså en medalje hver, mens Kristin også fikk to fjerdeplasser.

De er ikke de eneste som kan løpe, Fredrik Grusd vant også bronse på en sterk spurt i G16 på 3000 meter! Gutten han slo i spurten, en løper fra Orion, var på papiret forhåndsfavoritt i hele øvelsen. Han var den eneste i år med ei tid under 8.55, unntatt vår egen skadede løper Albert Sperstad. Fredrik, på sin side, forbedra seg fra 9,13 under Tyrvinglekene til 9.04,47.

Her er Fredrik godt framme, og vi skimter Didrik et stykke før han avanserte i feltet for så å bryte.

Fredrik Grusd vinner spurten mot en antatt bedre konkurrent, knallbra!

I J16 kom Rebecka Grønli på niende plass i lengde med 4,99. I kvaliken hadde hun fått 5,00 godkjent og 5,14/+2,5 som lengst. Celine Bressand ble utslått i kvaliken med 4,92.

Ekolai Bang Lunde løp 800 meter på 2.01,77. En godt informert tilskuer mente at det var bra etter en periode satt utenfor trening. I en stor klasse G18-19 endte det likevel et stykke ned på resultatlista. Matias Gran-Henriksen ble nummer 14 på 3000 meter for G16 med 9.40,95. Vi hadde også med en UM-debutant i kule J15, Julie Schelderup som ble nummer 13.

Som vi nevnte i går var Jonatan Greni Bjerkaas kvalifisert for 200 meter-finalen, men dessverre ikke i form til å løpe.