Tyrving – Friidrett

Gamle idrettsfolk i ny hall

Idrettslaget Tyrving sitter med mange superveteraner som har mye erfaring og mange gode historier fra friidretten. Nå møtes de i blant for å mimre om sine idrettsbragder 50-60 år tilbake i tid, og prate om siste nytt. Denne gangen fant treffet sted i friidrettens nye storstue, Bærum idrettspark.

Bildetekst: Noen av Tyrvings superveteraner samlet i Bærum Idrettspark. Initiativtaker Erik Odd Espelien til venstre.

Bildetekst: Noen av Tyrvings superveteraner samlet i Bærum Idrettspark. Initiativtaker Erik Odd Espelien til venstre.

På samlingene møter det opp mellom 15 og 30 personer som var aktive og trenere på 50- og 60 tallet. Det var etter initiativ av Erik Odd Espelien at gruppa møttes første gang høsten 2014. Espelien tok NM-bronse i høyde uten tilløp så langt tilbake som i 1959.

Etter litt fram og tilbake ble man enige om at kveldens eldste deltaker var Yngve Andersen på 83 år. Hans kone tok sine første NM-medaljer i friidrett som 14-åring – nå har ikke så unge jenter lov til å stille i NM engang!

Denne kvelden hadde de hanket inn Tyrvings nåværende sportslige leder, Jo Nesse, for å holde et foredrag om klubben i dag. – Tyrving er Norges ledende friidrettsklubb, slo Nesse fast.

– I 2001 hadde vi 79 aktive utøvere. Ved sesongslutt 2013 hadde vi 344 utøvere med i stevner og 538 medlemmer i friidrettsgruppen, eksemplifiserte Nesse.

18 utøvere har konkurrert med Norge på ryggen, og bredden er representert ved at 87 ungdommer har kvalifisert seg til ungdommenes norgesmesterskap.

Tyrving har samlet nesten 70 navn på superveteraner, og kommer gjerne i kontakt med flere. Det vil bli arrangert flere treff over nyttår, avslutter Øyvind Fjellhøy i friidrettsstyret.

Teksten sto på trykk i Budstikka onsdag.