Tyrving – Friidrett

UM i helga – omtale utøvere

I helgen går UM innendørs av stabelen i Steinkjer. I morgen drar Tyrvings 24 håpefulle utøvere, trenerteam og støtteapparat nordover. Og det er ikke noen hvilken som helst utøvere som skal delta. Svært mange er medaljekandidater og også storfavoritter i noen øvelser. Her er en liten omtale av helgas godbiter i Tyrvingsammenheng:

*Helene Rønningen: 60m,200m og også denne gang, lengde. Hva kan Helene ta fram denne helgen? Hun er klar gullfavoritt i løpsøvelsene, og treffer hun bra i lengdegropa, kan vi slå i bordet med en trippel fra Helene. Et annet spørsmål er om hun evner å løpe under 24 sek også denne helga og ned mot persetider på 60m. Utifra treningshopp i gropa, vet vi også at det ikke er umulig å nå 6m i lengde. Dette blir spennende!

* Mari Drabløs: Hennes gullsjanser er svært gode på 400m. Vi vet at hun litt etter litt nærmer seg en god form etter en del sykdom før i vinter. Noen gode gjennomkjøringer på trening har også gjort godt for henne. Ellers kan vi glede oss til 200m i J 18/19, hvor vi tror sjansene er svært gode, for at Tyrving kan tapetsere pallen med 1-2 3. Christine Gloppestad, som har løpt forrykende fort i vinter er den tredje vi snakker om. Blir det hun eller Mari som tar plassen bak Rønningen? Men først skal det løpes!

Når vi så snakker om sprint. La oss ta for oss gutteklassene.

*Lars Gausemel Stølen i G18/19: Han har virkelig tatt steget opp i norgeseliten i vinter, med sin 200m-løping (22,05) Han, og resten av gutta i Team Johansson m/fl, har også fulgt opp med god løping. Dette gjelder Theo Halvorsen og Kenneth Guldbrandsen også, som vil lukte på medaljene på 60m i helga, i nesteldste klasse. Ellers er Jonas Fjørtoft fjerde sprinter i denne klassen, hvor han vil vise fra seg på 200m og den doble distansen. Vi satser også på at vår erfarne løper i eldste gutteklasse, Jonas Halonen har prikket inn mesterskapsformen og kan lukte på 6,80tallet, i tillegg til edelt metall.

*Syver Røinaas er blant storfavorittene på 200m med sin tid 22,88 fra Tyrvinglekene i G17. Han og makker Jonatan Bjerkaas, som har løpt 23,00 har levert varene i vinter med strålende løping. Kan det bli enda flere Tyrvingmedaljer her? I samme klasse skal også Jan Kristian Hynne delta. Den allsidige karen som både hopper, løper og støter, har hatt en fin utvikling i vinter. Spesielt på 60m, med sin tid 7,43. Vi krysser fingrene!

*I stafett har vi meldt på et lag i hver klasse, J15-17, G15-17, J18-22, G18-22.  Tørr vi satse på 3 gull her..

*Aron Balog, i G18/19, vår ferskeste Tyrvingmedlem i denne sammenheng, skal være med på 400m og 800m i helga. En tøff helg blir det for Aron med de nevnte distansene, men vi håper at han går ut på banen med offensiv løping, med pers i siktet. Vi ønsker Aron lykke til! På 800m i samme klasse, blir det spennende å følge Sander Berrefjord. Vi håper at Sander, med det flotte steget, har prikket inn UM-formen og kan se ned mot tall på godt under 2,00. Vi vet at Sander har mye inne og kommer til å bli en joker på distansen.

*I yngste klasse har vi med oss to ivrige sprintjenter og en ivrig sprintgutt. Maria Aaberg, Linnea Gateman og Haakon Amble Petersen deltar i sitt første UM og vi ønsker dem masse lykke til. Alle tre har de hatt Petra Stepankova som trener i vinter, og vi håper at formen er prikket maksimalt inn mot UM-helga og at de gleder seg til å bryne krefter mot landets raskeste og (sprekeste) 15-åringer.

* Over til hopp. Vi begynner med de horisontale hoppa. I J18/19 kan det bli en spennende konkurranse mellom Julie Bressand, Anna Eikebrokk og Marthe Haugli Røe. Ryktene sier at de er i veldig god form og at de kan komme til å bli fight om medaljene. Vi vedder på at en av dem eller flere hopper over 12 m i helga. I klassen under i J17 kommer Celine Bressand til å hoppe fra seg, og vi er ganske sikre på at 11 meteren nås i helga. Medalje bør også være et mål for Celine.

Vi fortsetter i den horisontale retning. Aroran Phillips, G16, har virkelig tatt et steg i vinter med sin utvikling i både lengde og tresteg under Espen Tønnesen sin kyndige veiledning. Kan vi se 13 og 6 meteren igjen under Ungdomsmesterskapet? Det er værtfall sikkert at medaljekandidat er han i begge øvelser!

*Og så vertikalt. Vi begynner med Erik Lønskog i G17. Etter mye skader i fjor, er nå høydehopperen så og si skadefri og har perset med 1,85 i år. Han er i form og kanskje vi i helga ser Erik fly over 1,90. Erik føyer seg inn i rekken som enda en medaljekandidat fra Tyrving, som nr 3 på Norgesstatistikken i høyde G17.

*I J16 i høyde vil Helena Kastelein og Andrea Dammen vise seg fram. Begge er de talenter som begge har potensial til å hoppe høyt i høyde. Helena har trukket det lengste strået så langt i år, med sine 1,60m. Men vi vet at Andrea har mye inne, og kanskje kommer potensialet ut i Steinkjer? Jentene deltar også i mange andre øvelser, hvor nok målet er å perse.

Vi ønsker alle våre Tyrvingutøvere, trenere og støtteapparat lykke til i mesterskapet. For å følge med på resultater etc, kan dette gjøres gjennom UMsider. Det vil være WebTv  og resultatservice finnes HER