Takk for støtten:

Amalie blir amerikansk statsborger

Det har ligget i lufta en stund, og knappe fire måneder før OL i Rio annonserer det amerikanske friidrettsforbundet (USATF) at Amalie Iuel har fått statsborgerskap der.

Hun vil konkurrere for dem i sin videre karriere.

Nyheten vil ikke få noe å si for hennes videre innsats i Tyrving, bare på landslaget.

Som kjent deltok ikke Amalie i innendørs-VM i mars, selv om hun var kvalifisert. Det var ikke bare det amerikanske universitetet som hindret deltakelsen her, men i samarbeid med dem også det amerikanske forbundet. Internasjonal deltakelse her ville spolere sjansene for å bytte statsborgerskap i 2016. Nå ligger derimot veien åpen for OL-plass, men det er fortsatt åpent hvorvidt det blir på langhekk eller i sjukamp.

Amalie har gått på amerikanske skoler i 4-5 ulike land i verden, så vi i Tyrving har forståelse for valget. På et par års sikt kan det være en fordel for oss: Tyrving har hatt kontakt med den amerikanske ambassaden i Oslo en stund nå, etter at vi ble kjent med planene, og det ser foreløpig ut til at Amalie skal jobbe der etter endt studium. Dermed kan hun trene med oss her!

Post scriptum: sjekk datoen!

Ingen kommentarer enda.

Legg igjen en kommentar