Tyrving – Friidrett

Kristiane Width – vår ukjente stjerne

På forsommeren 2012 tikket det inn meldinger fra USA om at en ukjent norsk jente løp imponerende under skolestevner i New York. Navnet Kristiane Width ringte ingen bjeller hos insiderne her hjemme, og det viste seg raskt at Kristiane aldri hadde drevet friidrett i Norge. Men skoleidretten i USA har mange positive sider. En av dem er  den strikte inndelingen av skoleidrettens sesonger som gjør at man kan, og ofte må, drive med ulike idretter dersom man skal holde seg i form gjennom året. Dette gjaldt både vår storstjerne Amalie Iuel på skole i Abu Dhabi, og nå også Kristiane som løp 1500/mile og 3000 i friidrettssesongen og ellers spilte fotball for skolelaget til United Nations International School. Hun var en såkalt all-league-spiller i fotball og dessuten New York state high school champion på 3000 – ved siden av å jobbe som fotomodell!

 

I sin tid hadde jeg en studiekamerat som het Width og var god til lå løpe. Han bor på Snarøya og det var derfor naturlig å koble friidrett/Bærum/Tyrving og ta en telefon til ham. Nå var det ikke datteren hans, men det var nesten – en niese! Jeg husket faren fra Blindern og tok kontakt med Henrik som da var visekonsul for Norge i New York. Det varte ikke lenge før vi kunne sette Tyrving bak navnet til Kristiane, og allerede neste sommer kunne vi se henne i våre farger på Bislett Games. Nå kom hun dessverre rett fra flyet og var ikke i sin beste form, så akkurat det løpet var nok ikke noen stor sportslig opplevelse. Men hun var nå inne i varmen i norsk friidrett og fikk plass på juniorlandslaget som skulle i ilden i finske Espoo.

 

Her var flere av våre øvrige utøvere med også – Helene, Aurora, Sofie og Jonas var alle på plass, men hverken de eller lagleder Stephan fikk kontakt med vår femte utøver. Hun var nemlig den eneste av de norske deltagerne som «bodde hjemme». Moren er finsk og hele familien var på besøk i nettopp Espoo! Kristiane satte for øvrig ny pers under landskampen med fine 9:50.94.

 

Dessverre var det et av de siste løpene på høyt nivå før skadene tok overhånd. Kristiane begynte høsten 2013 på Oregon State University, men fikk den ene sesongen etter den andre spolert av benskader. Heldigvis ser det ut til at hun er kommet over disse skadene nå, og hun har hatt en flott start på årets sesong. I helgen satte hun nye perser både på 800 og 1500 med henholdsvis 2:15.19 og 4:33.81. Ytterligere gode nyheter er at hun i år har uttrykt ønske om å delta på stevner i Norge i sommer og at vi øyner muligheter for å få henne med både på NM og junior-NM. Med fortsatt fremgang er jo hun jo også i bildet for en tur til Nordisk for U23.

 

Uansett – vi gleder oss til å bli bedre kjent med vår mest ukjente stjerne!