Tyrving – Friidrett

Flott av juniorene – OK i senior

Det var juniorene våre som markerte seg mest under dagens Holmenkollstafett. Jentelaget tok en sterk annenplass og var sågar oppe i teten en kort stund etter en sterk langetappe av Lucie Lunde Bang. Vi ledet faktisk de to første rundene inne på Bislett også, men tapre Marie Skjæggestad måtte til slutt kapitulere for halsbetennelsen.  Hun fortjente bedre. Vi tapte ganske mye til vinnerlaget Vidar på de neste etappene og var halvannet minutt bak etter seks etapper, men etter sterke løp av ikke minst Ane Wang Grøtan Wang og nevnte Lucie, var vi en stakket stund i tet etter 10. etappe. Faktisk hadde våre fire på etappene 7.-10. alle hver sin beste etappetid – Anastasia Schnell og Karen Jomås banket også alle konkurrentene på sine etapper! Så tapte vi litt igjen før vi tok litt innpå mot slutten og var bare 19 sekunder bak i mål. Tenk om vi kunne hevet innpå Amalie, Aurora og Kristiane som alle holdt junioralder i år, og de tre stafettmestrene våre som var på russetreff…

Blide junior-jenter etter flott annenplass.

Blide junior-jenter etter flott annenplass.

I gutter junior var også fint med. Det var selvsagt et suverent show av Tjalve her, som med tallrike eliteløpere i eldre junior var laaangt foran vårt unge lag. Men vi var med i kampen om annenplassen. Henrik Koppang leverte som annenmann på Bislett og med jevne mellomrom var vi beste av de nest beste. Fire av våre gutter var best på sin etappe – alle fra sprintgruppen: Jonas Fjørtoft, Jørgen Mejland Hansen, Jonathan Greni Bjerkaas og Markus Berner. Sterke løp av Harald Østberg Amundsen og Sander Berrefjord i deres andre løp på kort tid og en fin langetappe av Maxim Tjøtta gjorde at vi var bare fire fattige sekunder fra annenplassen til slutt. Imponerende i lys av at vi så sent som kvelden før stafetten måtte erstatte de to løperne som skulle hatt de to tøffeste etappene!

 

Der er tøff kost å skulle hevde seg i seniorklassene. Vårt lag i kvinneklassen har i perioder vært langt fremme, men i et år hvor eldste mellomdistansegruppe har kollapset litt på jentesiden, var det bare én løper fra denne gruppen på elitelaget vårt. Vi har fire løpere som har representert Norge på plass på amerikanske universiteter og alle studiesteder og russetreff kryr av løperjenter fra Tyrving. I en slik situasjon var det kanskje ikke så rart at vi var litt lengre ned på listen enn vi pleier med en niendeplass. Mari Drabløs hang greit med på første etappe i lys av at hun har konvertert til sprintgruppen, men vi tapte mye på de neste etappene. Vinterstjernene på laget – dobbelt verdensmester Tiril Eckhoff og World Cup-løper Kathrine Harsem løp oss opp på en syvendeplass og unge Constance Løken Dahl var den av våre som hadde beste plassering på sin etappe – en tredjeplass. I denne klassen noterer vi oss at to av våre spreke trenere var med på laget – Petra Stephankova som løp sterkt på sisteetappe og nyervervelsen Kamila Chudzik som er intet mindre enn bronsemedaljevinner i syvkamp fra VM i Berlin!

Seniorgutta - før start.

Alvorlige unge menn – fra samlingen i Frognerparken.

I klassen for menn, løp vårt lag klart bedre enn de foregående årene – nesten to minutter bedre enn i 2013, 2014 og 2015! Det var et skikkelig løft! Det var her gledelig at vi hadde så mange rene seniorløpere med og denne gangen faktisk ingen juniorer med en etappe fra juniorlaget i bane til senioretappen. Det ga gode resultater!  Sander Berrefjord holdt avstanden greit til elitegjengen som var først til veksling inne på Bislett og viste at han kan nærme seg et NM-krav i sommer. Dessverre tapte vi en del til de beste lagene på de neste etappene, men veteranen og treneren Jon Fiva løp fint på 5. etappe og på de tre neste etappene var vi godt besatt med Harald Berge, Martin Johansson og Audun Weltzien  løp oss opp fra 17. til 9. plass. Fine etapper derfra inn ga ytterlig et avansement. Her hadde til og med Hallgeir Martinsen nest beste etappetid på 12. etappe – til tross for at han i følge en mottatt sms ble hindret av en syklist og to eldre fruer i veibanen – eller ville han nok vunnet etappen!

I sum klart bedre enn i fjor – og neste år skal vi komme med enda sterkere lag i alle klasser!

 

Tyrvings herlige veterandamer stilte sterkt også i årets stafett og var i mål på en fin annenplass. Dessverre må de nok strykes fra resultatlisten på grunn av et kjedelig uhell på første etappe. Gitta Starckjohann løp strålende den første halvparten av sin etappe, men så lurte tyrvingkontingenten på tribunen på hvor i all verden det ble av henne til neste passering. Svaret fikk vi noen sekunder senere da Gitta kom hinkende på et ben ut av svingen etter en stygg benskade. Bente Festøy hadde åndsnærværelse nok til å storme banen, ta pinnen og fullføre etappen. Heroisk, men ikke helt etter reglene, så vi får høre hva arrangøren har å si om dette. Uansett var halvannet minutt tapt og vi var sist ut på annen etappe. Men smått om senn løp våre damer seg opp på annenplass. Vi har ikke tilgang på lagoppstillingen, men er ganske sikre på at Karianne Løkken løp den lengste etappen suverent best av våre tre damer på den etappen og at Ingrun Alset tok oss opp til annenplassen som vi holdt helt inn til mål.