Tyrving – Friidrett

Aurora og Amalie til topps i NCAA!

Det ble skikkelig dramatikk under helgens «Regionals» i det  amerikanske studentmesterskapet. Dette mesterskapet har jo skyhøyt nivå og derfor var det gledelig at både Aurora Dybedokken og Amalie Iuel var kvalifisert i flere øvelser, Aurora var kvalifisert på 1500 og 5000, mens Amalie kunne velge mellom 200, 800, 100 hekk, 400 hekk, høyde, lengde i tillegg til at hun skal løp 4 x 400 meter stafett! Hva med dramatikken, spør du kanskje nå? Vel – den  besto jo ikke i at våre to var velkvalifiserte, men snarere i at man fikk oppleve et dugelig uvær med kraftige tornadoer og skybrudd! Første dags øvelser måtte ganske enkelt kanselleres på grunn av været, og i flere øvelser innebar dette at det ikke ble forsøk og mellomheat, men bare en runde med kvalifiseringer der de 12 beste i hver øvelse går videre til finalehelgen i Eugene om to uker.

 

Amalie var først ut i går kveld med en grei gjennomkjøring og heatserier på 400 meter hekk. Tiden var 56.90 – tredje best av alle. Shamier Little som tok sølv i VM i fjor på 53.94, var bare 57/100 foran Amalie da hun vant et av de andre heatene! I det hele tatt var alle de beste et godt bak persene sine, så vi skal være godt fornøyde med Amalie. I dag løp hun for USC’s lag på 4 x 400. Laget pulveriserte konkurrentene og kom inn på 3:26.73 – for øvrig over sek sekunder bedre enn norsk rekord på distansen!  Amalie forteller at trenerne har håndtatte etappetider på stafetten på 50.9 og 51.1 – beste etappetid på laget!

 

Mer overraskende var det vel at Aurora Dybedokken skulle slå til med seier i sitt heat og til og med få dagens beste tid på 5000 meter. Aurora har jo hatt en eventyrlig fremgang både i vinter og nå på forsommeren, men at hun skulle heve så mye som dette – 14. beste kvalifiseringstid av dem som deltok – og vinne både heatet sitt og få bestetid totalt, var vel langt over hva noen kunne forvente. La oss håpe dette gir ny inspirasjon for Aurora slik at vi etter hvert får se henne i internasjonale seniormesterskap!

 

Nå er det bare for våre stjerner å starte forberedelsene til finaleøktene i NCAA på legendariske Hayward Field i Eugene, der det for øvrig er Diamond League-stevne denne helgen!