Tyrving – Friidrett

Flott innsats av juniorene i Holmenkollstafetten!

Det var nervepirrende dager frem mot årets Holmenkollstafett. Vi var rammet av en rekke forfall av sentrale løpere, men med hjelp av orienterings- og skimiljøene vi samarbeider så godt med (Takk til iherdige foreldre her som virkelig reddet dagen for Tyrving!), fikk vi inn flere sterke erstatninger på de lange etappene der vi selv er relativt tynt besatt. Mange av nykommeren slo riktig godt fra seg, og våre ungdommer kunne glede seg over sølvmedaljer i begge juniorklassene!

Elitelaget for kvinner forbedret seg med nesten halvannet minutt fra i fjor og fikk en grei 8. plass, mens baksmellen kom i menn elite hvor vi frykter at vi nå rykket ned fra eliteklassen. Veteranlaget for kvinner var også godt forberedt som vanlig og løp igjen inn til en flott annenplass.

Fra vår plass inne på Bislett kunne vi konstatere at alle våre lag kom riktig godt i gang. Mina Anglero var slett ikke langt bak 800-stjernen Hedda Hynne på sin annenplass, Constance Løken Dahl vekslet først i juniorklassen og Didrik Warlo markerte seg med en tredjeplass i eliteklassen. Mest celebert følge hadde Carl Valdemar Ebbesen på sin åpningsetappe der han knivet med Petter Northug! Våre løpere hang godt med opp Norabakken, og ikke minst Haavard Lien viste sterk form på tredjeetappe med flott tid.

Men etter hvert som stafetten skred frem, ble det økende avstander frem til de beste i eliteklassene. Likevel var det flere av våre som hevdet seg med bravur. Både Marie Skjæggestad på sjarmøretappen (14.) og Hallgeir Martinsen på den korteste etappen, hadde dagens beste etappetider. Mange av løperne fra ski- og orientering leverte også imponerende prestasjoner og vi håper det ga mersmak slik at vi også får se dem på banen i sommer!

Begge juniorlaget holdt godt følge med de beste lagene gjennom hele løypa og passerte stort sett som nummer to eller tre på hver veksling. Blant guttene hadde bådeTarjei Nesheim (3.), Einar Melsom (4.), Fredrik Grusd (10.), Harald Østberg Amundsen (11.), Jørgen Mejland Hansen (12.), Didrik Warlo (13.), Brage Buseth Hammerstad (14.) og Haavard Lien (15.) alle beste etappetid og laget var slett ikke langt bak vinnerne fra Ren-Eng, bare 20 sekunder. Det viser at våre forhåpninger om seier før forfallene tok oss, var realistiske. Neste år gutter…

Jentelaget var gjennomgående på tredjeplass, men vi var spesielt godt besatt på de siste etappene og Mari Drabløs feide forbi Sturla på vei inn på Bislett og sikret sølvet. I denne klassen hadde både Anastasia Schnell (9.), Linnea Gateman (12.) og Mina Anglero (13.) beste etappetid. Veterandamene var på sin side godt forankret på annenplass gjennom hele stafetten og tre av løperne (vi har ikke lagoppstillingen deres) hadde beste etappetid i klassen. Vi har Karianne Løkken mistenkt for å ha løpt den lengste etappen på sterk tid, men dette er altså bare gjetting.

Totalt sett er det grunn til å være godt fornøyd med innsatsen. Vi hadde en god blanding av svært unge løpere og mer etablerte veteraner på elitelagene. På juniorlagene var det lav gjennomsnittsalder og mye å gå på i en klasse der man kan delta helt til 22-årsklassen. Det betyr at vi allerede neste år kan komme enda sterkere tilbake. Da har vi kanskje tre av fire USA-studenter i stjerneklassen tilbake på laget og kan kjempe i toppen i kvinner elite. Ja, og så er det rett tilbake i eliten med herrelaget!

Jo Nesse