Tyrving – Friidrett

Norgesmesterskapet fredag

Norgesmesterskapet arrangeres denne helgen i Sandnes. Tyrving stiller med 16 utøvere, og vi har hatt en fantastisk start på mesterskapet.

Helene Rønningen ble Norgesmester på 100 meter på 11.75 (-1,9), og hadde bestetiden i forsøket på 11.65.  I samme øvelse for herrer tok Jonas Halonen fjerdeplassen på 10.77, seks hundredeler bak bronsen. Med en bedre start hadde nok Jonas kjempet om sølvet. Ellers hadde vi med Kenneth Gulbrandsen, som løp på 11.16 i forsøket, og Petra Stepankova fikk 12.84 i sitt forsøk.

Amalie Iuel gjorde også jobben på 400 meter hekk, men fikk kamp til mål av Line Kloster. Amalie vant løpet på 56.55, og satte med det ny mesterskapsrekord. I tillegg gikk hun fint gjennom forsøket på 400m med 55.96, og er klar til finalen i morgen.

Katarina Mögenburg tok et fint sølv i høyde. Hun begynte bra, men måtte gi seg før siste forsøk på 1.80 grunnet en skade.

Jonas Mögenburg hoppet lengdefinalen, men fikk det ikke helt til å stemme. Etter 7.00 på andrehoppet, og to ugyldige, måtte han gi seg grunnet en vond fot. Dette holdt til en fjerdeplass,  og vi kunne nok forventet en medalje fra den fronten om han hadde greid flere hopp.

På 800m løp Didrik Warlo et godt løp i et hardt 800m-heat, hvor han var syv hundredeler bak finaleplass med 1.54.96. Med litt mer erfaring på taktisk mesterskapsløping hadde dette vært avansement, og Didrik lover å lære av dette til neste konkurranse.

Her finner du tidsskjema og resultater for resten av helgen. Sandnesposten streamer hele mesterskapet her.