Tyrving – Friidrett

UM – dag 3

Så er UM 2017 i Bergen ved veis ende. Vi endte opp med et veldig bra mesterskap med 17 medaljer. I sammenligning med fjoråret i Sandnes ble det 20 medaljer, mens det i 2015 på Lillestrøm ble 15 medaljer. Med andre ord en solid medaljefangst, i tillegg til sterke prestasjoner av utøverne, med høyt nivå på mange av resultatene. Dag 3 ble følgende på Fana stadion:

I sitt siste år som UM deltager, slo Helene Rønningen til igjen med det edleste metallet, i dag på 200m. GULL ble det og en riktig så bra tid, 23,91 i motvind 1,1. Gratulerer Helene! Det er ikke få UM-medaljer du har innkassert i Tyrvingdrakta. Andre som slo til på 200m i dag, var Tarjei Lindebergsengen Nesheim som fikk en strålende 3.plass i G15. Vårt andre gull dag kom på 800m for G18/19, da Didrik Hexeberg Warlo vant spurten mot Sondre Juven, Nesbyen, og fikk med det fine tiden 1,52,43. I de tekniske øvelsene i dag markerte to jenter fra Tyrving seg. Maria Aaberg J16 hoppet 5,31 i lengde og fikk dermed bronsen, og sin andre medalje for helgen. I stavgropa hoppet Helena Kastelein 2,51 i J17 og fikk dermed 3.plass. Også andre medalje for helgen.

De siste to medaljene i dag kom på 1000m stafett. I G18/19 løp Jørgen Svenni, Syver Røinaas, Jonatan Greni Bjerkaas og Didrik Hexeberg Warlo inn til sølv foran Skjalg med tiden 1,58,42. Knappe 2 sekund bak gullet. I J15/16 var det svært gøy å se at Tyrvingjentene viste godt fra seg. Anastasia Schnell, Maria Aaberg, Linnea Gateman og Constance Løken Dahl løp inn til et flott stafettsølv med tiden 2,20,44, hakk i hæl på Tjalvejentene som vant.