Tyrving – Friidrett

En aktiv Tyrvinghelg

Vi begynner i Groruddalen og Stovnerbanen, der det har vært Groruddalslekene i helgen med flere ivrige Tyrvingutøvere på startstreken. Det ble flere strålende resultater og klubbrekorder ble satt. Hedvig Kallåk i J14 slo til og hoppet 1,68(!) og slo med det rekorden til Mia Haave. Klubbrekord ble det også på Halvard Grape Fladby i G13 på 800m. Dette med den strålende tiden 2,09,96. I samme heat, løp Andreas Halvorsen like fint, med tiden 2,11,65. Flere resultater fra stevner HER

Tilbake til andre dag av Norgesmesterskapet. Medaljer ble det også denne regnfulle dagen for Tyrving. Amalie Iuel løp inn til gull på 400m flatt med tiden 54,68. De siste 100m stod kampen mellom henne og Sara Dorteha Jensen, men Amalie trakk det lengste strået. Vår andre medalje, lørdag, ble avgjort i spydsvingen, der Ane Dalen, med et kast over 51m ordnet edelt metall. Andre året på rad for Ane, men et hakk lenger opp på pallen, med sin andreplass. I lengdefinalen kunne vi se vår eminente trener, Petra, hoppe flott og ta en fin 5.plass med hoppet 5,55. Dette i øs, pøs regnvær og kraftige vindkast på indre bane. Lars Gausemel Stølen i 400m finalen med Warholm, måtte ta til takke med en 5.plass denne gang. På tredje dag av NM, kunne vi i høydesvingen konstatere at Frederik Jahr var en av gullfavorittene. Resultatet 2,00 var habilt i de kalde forholdene i Byrkjelo, og gav han som i fjor sølvmedaljen. Til 200m finalen var Jonatan Greni Bjerkaas klar og det var spenning rundt om han kunne hamle opp med de store gutta og kjempe om medalje. Det gjorde han jammen meg, men måtte dessverre ta til takke med den sure 4.plassen, bare 5 hundredeler fra bronse. Likevel, Jonatan har i dette mesterskapet hatt sitt gjennombrudd på seniornivå, og neste år skal man passe seg for denne spreke tyrvingkaren. Det samme kan vi si om Didrik Warlo. Han leverte en solid og flott finale på 800m. Med 4.plass og tiden 1,52,36 hadde han tre EM deltagere foran seg, så her løp han i et tøft selskap. Sondre Høyland, som har vært skadet i år, fikk det dessverre ikke til å stemme i spydsvingen, med sitt kast på 56, 69. Når det så kom til 1000m stafett, hadde vi to klare gullkort. Jentene med Petra Stepankova, Mari Drabløs, Marie Skjeggestad og Amalie Iuel løp inn til seier, mens pinnen dessverre stoppet på første veksling for gutta og det ble dermed ikke resultat. Med forfall før mesterskapet på grunn av skader og sykdom må man i alt si seg godt fornøyd med årets NM innsats som endte i 1 gull, 2 sølv og 2 bronse + stafettgull. Neste år blir det NM på Hamar, hvor vi igjen håper vi kan kjempe om de gjeveste plassene på pallen og resultatlisten.