Tyrving – Friidrett

Norsk rekord og perser i fleng!

Vi har en helg med flott friidrettsvær bak oss og mange flotte resultater blant de Tyrvingutøverne som benyttet seg av det. Det ble perser, klubbrekorder og til og med en juniornorgesrekord! Her oppsummeres det som skjedde på Oppegårdlekene og junior-NM på Bislett i helgen.
På Oppegård var Tyrving godt representert blant kasterne som møtte kl10 på Østre Greverud for å kaste diskos og slegge. Jonathan Hertwig-Ødegaard vant diskos i G13 på 36.82 og satte med det ny klubbrekord. Senere på dagen vant han lengde med ny pers 5.15, kule med ny pers 10.82 og kom på andreplass i spyd med 35.82. Jo Magnus Kleven vant slegge i G15 og satte ny pers med 36.05. Ida Petersen Amble (J12) vant både diskos (24.50) og slegge (30.13) i J13. Det siste var pers over 3.5 meter.
Etter at stevnet fortsatte på Sofiemyr vant Jørgen Loennechen kule og spyd i G15 med resultatene 12.58 og 35.22. Hedvig Kallåk vant 100m og lengde i J14 på 13.08 og 5.13, begge deler ny pers, mens Sebastian Stanghelle Ugland ble nr3 på 100m i G13 på 14.54, også det pers.
Rundt 20 av de noe eldre utøverne var på jr-NM på Bislett. Inntrykket alle tre dagene var at det kunne vært atskillig flere fra Tyrving med, men de som stilte viste god innsats og oppnådde gode resultater.
Fra fredagen fremheves 3.plass til Einar Johan Melsom på 5000m u20 med tiden 15.04.42, 6.plass til Patrick Monga Bifuko på 100m u23 med tiden 11.14 (10.91w i forsøket) og flere utøvere som kom seg greit gjennom sine forsøksheat.
På lørdag ble Marie Skjæggestad nr2 på 400m hk på 59.68 i u20 og mistet bronsemedaljen på 400m (56.86) på målstreken. Thale Augensen ble nr5 på 400m hk u20 på 65.19. Vilde Marsteinstredet ble nr8 i spyd u20 med ny pers på 38.02, og Sigrid Alvik forbedret sin egen klubbrekord i J15 da hun ble nr7 på 1500m u20 på tiden 4.39.34.
Blant herrene ble Didrik Hexeberg Warlo nr2 på 1500m u20 med tiden 4.09.95, Sondre Høyland ble nr2 i spyd u20 med 63.60 og Lars Gausemel Stølen senket persen sin på 400m med et halvt sekund til 49.13 og ble nr3 i u23.

På søndagen tok både Einar Johan Melsom og Marie Skjæggestad sin andre medalje for helgen, gjennom 2.plass på 3000m hinder u20 med tiden 9.39.28 (pers) for Einar og 3.plass på 100m hk u20 med tiden 14.49 for Marie.

Men helgens første gullmedalje kom først en drøy time før stevnet var slutt. Didrik Hexeberg Warlo gjennomførte en sterk 800m mot gode konkurrenter og vant på 1.51.84. Og på stevnets nest siste løpsøvelse, 1000m stafett u20, stilte han på ankeretappen. Tobias Windjusveen (100m) og Haakon Petersen Amble (200m) leverte gode etapper og sørget for at Jonatan Greni Bjerkaas startet sin etappe med en knapp ledelse. Han leverte en monsteretappe og sendte Didrik Hexeberg Warlo ut på siste etappe minst 25 meter foran neste lag. Didrik hadde en tøff 800-finale i beina, men det var ikke synlig fra tribunen da han kom i mål mer enn 2 sekunder foran nærmeste konkurrent, BUL. Tiden 1.55.65 er seniorrekord for Tyrving, mesterskapsrekord for junior-NM i u20-klassen og norgesrekord i samme klasse.

Gullgutta Tobias, Didrik, Jonatan og Haakon!

Tyrvings lag herrelag på 1000m stafett i u23-klassen (Theo Griffin Halvorsen, Patrick Monga Bifuko, Syver Røinaas og Lars Gausemel Stølen) ledet også etter to etapper, men på den tredje etappen stilte Orion med Jonathan Quarcoo. Ledelsen han skaffet Orion var ikke mulig å hente inn på siste etappe, men det ble en fin andreplass på 1.57.00. Tyrving stilte dessverre ikke stafettlag i noen av kvinneklassene. I begge klassene hadde vi hatt gode muligheter til å ta medalje.

Tekst: Audun Bredrup Petersen

Foto førsteside: Eirik Førde