Tyrving – Friidrett

Ny daglig leder vil utvikle Tyrving

Marius Løveng Igesund (26) er nå i gang med sine oppgaver som daglig leder i Tyrvings friidrettsgruppe. Han gleder seg til å komme ordentlig i gang – og ikke minst til å treffe utøvere, foreldre, trenere, ledere med flere i klubben.

-Jeg gleder meg til å komme i gang med utviklingen av Tyrving. Jeg er ung og har mange ideer for hvordan vi sammen kan bidra til utviklingen og forbedre klubben samtidig som vi tar vare på de stolte tradisjonene, sier Marius Igesund, som nå er på plass i lokalene på Kadettangen i Sandvika.

Nå skal han bruke den første tiden til å få større kunnskap om hva som er blitt gjort de senere årene.

-Det er mye å sette seg inn i og mange nye mennesker man må få en relasjon til. Jeg kommer inn i en utfordrende periode for idretten og Norge generelt – og det har satt sitt preg på arbeidsdagen fra første stund, sier Marius.

Han har flere målsettinger i forhold til hva han ønsker å oppnå som daglig leder.

-Mine målsettinger er å bidra til at barn, ungdom og voksne i alle aldre og uansett utfordringer kan drive med friidrett. Samt opprettholde god drift, og ikke minst være med å utvikle Tyrving, sier han.

Klubb med potensial

-Tyrving er en klubb med stort potensial, og jeg ønsker å bidra til idrettsglede for alle, samtidig som at man må legge ned et godt stykke arbeid for at våre beste utøvere skal fortsette å hevde seg nasjonalt og internasjonalt, sier Marius.

Det er flere grunner til at han synes jobben er og blir spennende.

-En allsidig jobb med store muligheter for å utfordre meg selv og bidra til å utvikle klubben, sier han.

Marius er fra Asker og har lenge hatt et forhold til Tyrving. Han har følgende assosiasjoner til begrepet Tyrving.

– Tyrvinglekene, Kadettangen, Nadderud, (nesten) hundre år med stolt idrettstradisjoner. Er en sentral og sterk aktør i norsk friidrett, konkluderer Marius.

Og følgende svarer Marius når vi ber ham komme med noen stikkord om seg selv.

-Rolig, dedikert, kunnskapssøkende og omgjengelig, svarer friidrettsgruppas nye daglige leder.

Liker lange løp

Idrettsinteressen er høy. Han startet med idrett i skolen i 6-årsalderen, og da ble det for det meste fotball.

Friidrettsinteressen kom litt tilfeldig gjennom et praksisopphold i Norges Friidrettsforbund. Måten jeg ble tatt imot på, mulighetene jeg fikk til å utfordre meg selv samt lære, medførte en økende interesse for friidretten.

Tyrving har hatt begrenset med topp-prestasjoner på de aller lengste distansene de senere år. Men Marius har sansen for de lange løp.

Uten noen aktiv bakgrunn fra friidretten har jeg ingen rekorder utenom noen forsøk på 60 meter i kroppsøvingstimene på skolen. Når det kommer til favorittgrener, er dette vanskelig. Jeg synes alle grener har et særegent preg. Men med utgangspunkt i min tid i NFIF, og etter å ha jobbet en del med mosjonsløp, har jeg en sterk fascinasjon for langdistanseløping, selv om jeg personlig ikke er så sterk på det, sier Marius.

Vil sykle til jobb

Det er mye som fascinerer ham i forhold til friidretten. Blant annet:

-Personlig forbedring, og et jag etter, ikke nødvendigvis å slå andre, men å ta nye steg og personlige utvikling, presiserer han.

Og Marius prioriterer også å få litt tid til egentrening.

– Du kan si det at for 5 mnd. siden hadde jeg en uke bestående av tre til fire løpeøkter. Etter at jeg ble pappa, samtidig som jeg var i innspurten av min masteroppgave, har det vært litt mer utfordrende. Når det er sagt, har jeg kjøpt meg sykkel som jeg på et tidspunkt håper kan brukes som fremkomstmiddel til jobb. Og når jeg deler dette med alle medlemmer i Tyrving, så har jeg vel ikke annet valg enn å gjøre det, sier vår nye daglige leder.

Men Marius vil også få sin velfortjente fritid. Det er viktig at man også tar litt fri fra jobben som daglig leder i Tyrving.

– Min hverdag har over de siste 6 årene dreid seg stort sett om idrett i en eller annen form. Men med en datter i hus blir mye av fokuset på henne. Ellers er jeg veldig glad i friluftsliv og det å være sosial med venner og familie, avslutter Marius.

Dette er Marius: 

  • Navn: Marius Løveng Igesund.
  • Alder: 26 år.
  • Sted oppvekst: Asker.
  • Nåværende bosted: Asker.
  • Utdanning: Bachelor i Samfunns og Idrettsvitenskap (NTNU), Bachelor i Sport Management (NIH), Master i Sport Management (NIH).
  • Arbeidserfaring: Prosjektmedarbeider (NFIF), Prosjektleder Barn og ungdom (NFIF, 6 mnd. vikariat), Administrativ leder idrett (NFIF, Sommervikar 2018 og 2019) og Vitenskapelig assistent (NIH).
  • Sivilstand: Samboer.
  • Barn: 1 datter (5 mnd.).