Tyrving – Friidrett

Tyrvings kvinnelag leverte en god prestasjon under «Vårens vakreste stafett 2021»

8. mai arrangerte Tjalve stafett for klubber fra Oslo og Akershus Friidrettskrets. Tyrving IL stilte med lag i kvinneklassen og var lenge med i kampen om seieren mot arrangørklubben.

Stafetten besto av 4 etapper og Tyrving IL stilte med sterke utøvere på alle etappene. Christine Næss leverte en solid 1200 meter på første etappe før hun ga stafettpinnen videre til Tyrving IL debutanten Alice Ulla Berg. Etter å ha hentet inn forspranget til Tjalve og Vidar på de første 300 meterne, ble det tungt de siste 100 meterne for debutanten. Marie Skjæggestad som ble sendt videre av Alice, løp en solid 800 meter og tok inn det lille forspranget Tjalve og Vidar hadde opparbeidet seg de siste 100 meterne av den andre etappen. Sammen med Tjalve fikk Marie en solid luke ned til Vidar før Tjalve dro litt i fra rett før veksling. Skjæggestad sendte Sigrid Alvik ut på de siste 1600 meterne. Sigrid utlignet farten til gullgarantisten Sigrid Jervell Våg fra Tjalve og Osloklubben klarte ikke å øke forspranget betydelig. Tyrving IL endte kun 4,6 sekunder bak vinnerlaget fra hovedstaden.

«Det var sikkerlig gøy å starte sesongen med en stafett, og ikke minst å løpe i Tyrving drakt. Nå gleder jeg meg masse til stafett NM i Stavanger», sier Alice.

«Det var en morsom stafett og alltid gøy å løpe på lag. Var en uvant distanse for meg med dobbel runde, men det gjorde bare at at de overdrevne nervene foran sesongåpningen uteble. Gleder meg til resten av sesongen», sier Marie Skjæggestad.

Tyrving IL stilte ikke lag i herre klassen, men på 10 000m tidligere på dagen sto Astrid Brathaug Sørset på startstreken sammen med Karoline Bjerkeli Grøvdal og Therese Johaug.