Tyrving – Friidrett

Første gang på UM

Det er nå litt over en uke siden UM i Steinkjer startet. For flere var arrangementet første møte med et mesterskap. Lukas Pujol Hollund og Ida Brekke Melzer, som begge er en del av mellomdistansegruppen til Petter Gulliksen, var begge for første gang med på Tyrvings fellesreise til et nasjonalt mesterskap.

 

«I forkant av turen til Steinkjer gledet jeg meg mye til å dra på tur å være med på mitt første UM. Samtidig gruet jeg meg også en del til å konkurrere» fortell Ida Brekke Melzer om sine forventninger i forkant av UM.  «Jeg tenkte det ville bli gøy å løpe og være med andre fra klubben» fortalte Lukas Pujol Hollund.

 

Ida og Lukas reiste sammen med 31 andre utøvere fra Tyrving fordelt på 5 ulike grupper. Av gruppene som var representert i tillegg til mellomdistansegruppen var Yngre Elite SLTH med Petra som trener, Elite Sprint, Elite hopp og Yngre Elite SLTH med Morten.

 

På spørsmålet om hvilke opplevelser Ida og Lukas satt igjen med etter mesterskapet svarte de følgende.

 

«Jeg synes det var hyggelig å bli kjent med mange nye personer, både innad i mellomdistansegruppen og utad i de andre gruppene jeg ikke trener med» forteller Ida. I tillegg nevner hun at det var hyggelig å komme tilbake på hotellet etter lange dager i hallen, å snakke og spille kort med de andre utøverne.

 

«Jeg fikk snakket med mange nye i klubben og ble mer kjent med folk rundt meg. Det var også gøy å løpe de forskjellige løpene» sier Lukas om sine positive opplevelser fra UM.

 

Ida tok bronse på 800m i klassen J17 i tillegg til å løp stafett. Lukas deltok både på 200m, 800m og stafett.

 

«Um har gitt meg mer motivasjon til å fortsette treningen fordi jeg har innsett hvor gøy og hyggelig et er å delta på større stevner. Jeg har også fått mer motivasjon til å perse på mitt neste stevne siden jeg ikke klarte det på UM» sier Ida før hun avslutter med å fortelle at hennes neste store mål er å kvalifisere seg til JR. NM ved Bærum Idrettspark i august.

 

«UM har gitt meg mer motivasjon til å fortsette. Det var en mye større konkurranse enn vanlig og jeg fikk se at det var mange folk som drev med friidrett i Norge. Jeg fikk også se hvor jeg var blant andre og det motiverer meg til å bli bedre» forteller Lukas.

 

Tyrving IL ønsker å gratulere alle mesterskapsdebutanter under UM med flotte resultater.