Tyrving – Friidrett

Stinn brakke og ivrige friidrettsentusiaster i alle aldre

Det var et gledessjokk å komme inn i friidrettshallen i BIP lørdag! Borte var alle covid-restriksjoner og tynn deltagelse – her var et stinn brakke og ivrige friidrettsentusiaster i alle aldre. Gledelig nok så vi et fint oppsving i egne rekker også, med flere tyrvingutøvere påmeldt enn på lenge, og mange sterke prestasjoner. Flere klubbrekorder ble det også:

 

  • G11 – Johan Le Fjeld, 200m 27,28
  • G15 – Markus Le Fjeld 60m 7,28 og, lengde 6,23
  • G16 – Christian Wright, tangeringer på både 60m og 200 m 7,31 og 22,92

 

Ellers var det flott innsats av våre 73 påmeldte og gledelig nok var de gode prestasjonene ganske godt fordelt rent aldersmessig. Det var tyrvingseire både i klassene 10, 11, 14, 15, 16 og i seniorklassen. I tillegg vant vi stafetten for de yngste! Som vanlig skal vi begrense omtalen av enkeltprestasjoner til de eldre klassene, men tar med at det var flott både i topp og bredde blant de yngste – et gledelig trekk at vi får i gang disse klassene som i stor grad har fått en forsinket start på sin konkurranseaktivitet etter to år med unntakstilstand. En ekstra takk også til trenerne for disse gruppene som stilte opp og støttet sine utøvere gjennom en lang dag i hallen!

 

I G13 noterte vi oss at duoen Sindre Veggan og Brage Bjaaland fulgte opp fine utendørssesonger med sterk sprint både på 60m – 8,21 på begge og på 200, hvor Sindre vant med 26,32 og var 4/10 foran Brage. J13 bød på enda bedre plasseringer gjennom Mia Andersen 600-seier på sterke 1:45.63, mens Elise Tornberg løp 200m på 28,09 som er bedre enn UM-kravet i J15! Dét kravet klarte hun for øvrig også i lengde hvor hun deltok i J14, og hoppet supre 4,86. Den klassen ble vunnet av Lina Svarlien med imponerende 5,22 som var en kolossal forbedring av persen og godt over kravet til junior-NM! Line var også nummer to i kule med 9,42. I denne klassen fikk vi også vår eneste trippelseier – på 600m tapetserte våre jenter pallen – Vilde Kjetilsdatter vant på sterke 1:44.93 foran Maria Damhaug og Elise Kongsgaard. I de eldste jenteklassene var vi lite representert, men vi noterer ny årsbeste for parautøver Ida Nesse med 9,47 i kule. Det ville holdt til medalje i siste VM.

 

I de eldste gutteklassene var det sprinterne våre som viste seg frem. Klubbrekordene er allerede nevnt og i tillegg vant Axel Mjør 200m i G16 på sterke 23,90, mens Simen Gimnes som er på vei ut av sitt siste år som junior slo til med sterke perser både på 60m og 200m – 7,28 og 23,26. Best av våre på 60m var imidlertid Peter Svoren som endelig er tilbake for fullt etter mye skadeplager og løp på fine 7,21.

 

I sum var det en oppmuntrende dag både for norsk friidrett og for oss i Tyrving! Vil du bla gjennom hele resultatlisten, finner du den her.