Tyrving – Friidrett

Norsk Paramesterskap

Tyrving var godt representert under helgens nordiske paramesterskap i friidrett på Lillestrøm. Med tre deltagere hadde vi den største kontingenten i den norske troppen og våre tre slo godt fra seg med tre gull og tre sølv!

 

Ekstra morsomt var det med nykommeren Michael Setsaas som virkelig har hatt sitt gjennombrudd i sommer. Michael, som bare er 17, stiller i klassen T20 (lettere psykisk utviklingshemning) og har allerede markert seg som årets paramester på 100 meter under NM på Jessheim. I helgen slo han til med gull på 800 meter (i debuten på distansen!), sølv både på 100 meter og 200 meter, og bronse på 400 meter i sin klasse som var den største i mesterskapet. Flotte nye perser over hele linjen ble det også med 12,67 på 100, 25,47 på 200, 59,87 på 400 og 2:30.71 på 800.

 

Ann Selda Deliler har hatt sin klart beste sesong og løpt persen sin på 100 meter ned til 17,11 som er en flott tid i hennes klasse – T63 som er klassen for dem som har amputert benet over kneet. I helgen var det kraftig motvind i begge hennes løp og 18,09 ble bestetiden denne gangen – nok til sølv på tvers av de ulike paraklassene. Det er nemlig slik at der det er få utøvere i hver klasse, slår man gjerne sammen klassene og avgjøre rekkefølgen basert på en poengtabell – omtrent som Tyrvingtabellen bare med klasser basert på hvilket handicap man har i stedet for aldersklasser.

 

Ida Nesse er den mest etablerte av våre utøvere med EM-seier i diskos og europarekord i spyd i sin klasse – F44 som er for dem som er bevegelseshemmet under kneet (Ida har klumpfot). I år har Ida vært ute med skade etter et fall på isen i vinter og påfølgende operasjon. Nå er hun tilbake i trening og tok to gull i helgen – i spyd med 29,97 og i diskos med 29,04. Vi får tro det rom for å hive litt lenger når hun kommer mer ajour med ordinær trening.