Tyrving – Friidrett

NM dag 2 – regn og vind

Torsdagen var varm tross mye vind, det var fredagen ikke! Her var det vanskelige værforhold med vindkast opp mot 8m/s til tider og mye regn.

Dagen startet med 200m forsøk for kvinner og menn. Her løp Miranda Lauvstad seg videre til semifinalen i tiden 25,29s.

Peter Svoren, Tobias Windjusveen, Markus Le Fjeld og Franz Philip Holmen stilte alle til start i forsøksheatene på herresiden. Her tok Markus og Franz Philip seg flott videre til semifinalen i fine tider – 22,11s på Markus og 22,09s til Franz Philip – dog i for mye vind til det teller som nye perser.

Ida Nesse stilte til start i kule i para klassen. Her åpnede himmelen seg for alvor og gjorde det vanskelig og presterer på et høyt nivå. Ida fikk notert 8,72m og tok sitt andre gull under dette NM.

Sigmund Le Fjeld hoppede 13,82m i tresteg og tok en flott 5. plass.

Miranda løp tappert i 200m semifinalen, rett innen hun skulle hoppe lengdefinale. Her stemte det ikke helt og resultatet på 5,44m rakte til en 10. plass.

Siste Tyrving utøver ute for dagen var Sigrid Alvik på 3000m hinder. Sigrid var på forhånd en av medaljekandidatene. 3 løpere skilte seg raskt ut, og Sigrid hang seg på, på tross av tempoet var noe raskere end persen til Sigrid.

Hen mot avslutningen på løpet var det to løpere som så ut til å skulle kjempe om gullmedaljen, Sigrid var en av de. Sigrid lå rett etter på siste passering over vanngraven, men hang seg fortsatt fint på. På oppløpet og hen over siste hinder fikk Sigrid en veldig fin passering og hadde krefter og vilje til å kjempe seg inn mot målstreken  som Norsk mester på 3000m hinder med en ny super pers på 9.59,91. Utrolig fightervilje Sigrid viste her. Vi gratulerer så mye.