Tyrving – Friidrett

Världsungdomsspelen 5.juli-7.juli 2024

Europas største friidrettsstevne (stadion), Världsungdomsspelen (VU), ble i år arrangert på helt nytt dekke på Slottsskogsvallen. Stevnet har blitt årets høydepunkt, samling samt ferie for mange klubber og utøvere fra Norden og andre deler av verden. Utøvere fra Danmark, Tyskland, Quatar og UAE er ofte langt oppe på resultatlistene.

I år var det 12 Tyrving utøvere som tok turen til Gøteborg. Det ble mange medaljer og Tyrving rykket helt opp på 6.plass totalt blant 180 klubber. Klart beste norske klubb!

Flere utøvere utmerket seg med flotte prestasjoner og medaljer. Det ble gull til Mai Strøm-Andersen (J12) på 600m med tiden 1:45.05. Mai tok sølv på 1500 for J13 med tiden 4:58.74 (TyrvingrekordJ12)!  Johan Le Fjeld (se bildet) hadde meldt seg på i 5 øvelser i år og reiste hjem med 5 gull (60m: 7.62 | 200m: 23.70 | 600m: 1:31.23 | Lengde: 5.91 | Tresteg: 12.50). Johan satte to norske aldersrekorder (200mog tresteg) og en stevnerekord på 200m (denne hadde han jobbet for siden i fjor sommer). Markus Le Fjeld viste solid EM form på 110mHk med 13.88 (kval) og 13.76 i finalen som holdt til sølv (litt for mye vind for PB og Tyrvingrekord). Vi ønsker ham lykke til i Slovakia til uken (Markus løper kvalifisering på 110mhk 18.juli).

Lina Svarlien hadde som Johan en travel helg med mange finaler (100mhk, lengde, tresteg og høyde). Sølv i tresteg med 11.77, bronse i høyde med 1.68. Et kanonløp på 80m hekk med tiden 14.24 (litt for mye vind for PB) og en fin 4.plass. I lengde ble det 4.plass med 5.49m. Sindre Klausan Veggan har hatt en utrolig utvikling siste halvår og vartet opp med bronse i tresteg med 12.88m (ryktes at en familierekord ble tatt). 9.49 på 80m holdt til flott 5.plass. Elise S. Tornberg tok bronse i lengde med et flott sistehopp på 5.50. Sterke løp på 80m (2.plass i Bfinale) med og uten hekker samt 300m. Maiken Fjeld Halvorsen hoppet seg til finalen i J12 med 4,48m. Sigmund Le Fjeld viste i helgen at han har lagt skaden bak seg med flere flott hopp i tresteg 13.87 som nesten sikkert gir uttak til Nordisk juniorlandskamp U20, Tårnby/DEN i august.