Tyrving – Friidrett

Strålende lørdag på Nesøyalekene

Nesøyalekene gikk av stabelen i sommersol og god atmosfære med utøvere fra 7 til 16 år. Intimt og trivelig, kort reisevei, god bredde, uhøytidelig og likevel solid og profesjonelt arrangert. Stevnet egnet seg dermed godt for alle, også for de som ville prøve seg i konkurranser for første gang.  Les rapporten fra oppmann jenter 12 år – Kristin Gjertsen. Bilder er det også.

Av 150 deltakere kom nesten hver tredje fra Tyrving. Mens de yngste guttene var best representert på Romerikslekene var det jentene som dominerte her.

Blant de aller yngste, fra 7 til 9 år hadde vi 5 jenter og gutt, som viste stor innsats og iver.

Benedikte Hana Kristoffersen og Eva Liheim Alfstad var våre jenter i 10-årsklassen. Begge løp 60m godt ned på 10-tallet og fikk fine resultater også i de andre øvelsene.

I J11 satte samtlige pers på 60m og 9 av 10 satte pers i lengde, der alle kom godt over 3-metersmerket. Her trenes det tydeligvis veldig godt sammen med Lars! Cornelia Johnsen Braseth hoppet lengst og var bare noen cm unna 4-metern, med sine 3,97m. På 500m landeveisløp var Astrid Bakke raskeste jente og Martine Aarnes støtet lengst av alle i kulekonkurransen.

Med 10 Tyrving-jenter på startstreken i 2001-årgangen er også denne klassen i ferd med å vokse seg stor. Her fikk nesten alle jentene med seg nye perser på enten 60m, lengde eller kule. Til tross for hard konkurranse både fra Nesøya, Asker og Eiker Kvikk fikk både Aurora Gustavsen, Linnea Gateman, Tuva Ugland, Anastasia Schnell og Juni Gjertsen Barkbu seg en eller flere turer opp på pallen i løpet av dagen.

Ellers var det mer spredt deltakelse fra våre. Mange pallplasser ble det likevel og helt øverst fikk vi både Ida Sæteren (J13 – kule og spyd), Nora Hundseid (J14 – landeveisløp), Joachim Lunde (G13 – lengde og spyd).

Blant våre eldste deltakere, Håkon Bakke og Mads Sæteren i G16, klarte sistnevnte UM-kravet i spyd med sine 40,26m. Håkon fikk notert 36,56m og nærmer seg kravet på 39,00m. Også Julie Holte, som vant 100m i 15-årsklassen med 13,83 (-1,3), er nær UM-kvalifisering (13,65), og både Håkon og Julie bør ha gode muligheter for å klare kravene etter hvert.

Vi takker Nesøya IL for en super lørdag på Nesøyalekene og gleder oss allerede til neste år!

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSC