Tyrving – Friidrett

Katarina 1,90 – Frederik 2,09!

Vi kan trygt si at høydepunktene sto i kø for Tyrvings utøvere i dag! Bühl i nærheten av Baden-Baden er åpenbart Katarina Mögenburgs favorittsted for høydekonkurranser – et sted hvor hun alltid er på topp. I dag satte hun først utepers med 1.86, tangerte så innepersen på 1.88 med et monsterhopp der hun var høyt over og endte opp med å ta 1.90 i annet forsøk! Da snakker vi toppklasse på hoppingen. Resultatet er selvsagt norsk årsbeste i øvelsen.

 

Vi minner om at ytterligere 4 cm gir billett til både til VM i Beijing og OL i Rio! Katarina ble nummer 11 i EM innendørs – nå ser det ut til at hun har funnet toppformen før avreise til Universiaden i Sør-Korea i juli.

 

Frederik Jahr trener mye sammen med Katarina og Mögenburg senior og har tydeligvis fått utlignet jet-lag’en etter Californiaoppholdet. I dag ble det nye pers med 4 cm og ditto klubbrekord med supre 2.09 under et stevne i Sverige!

 

I Moss løp Jonas Halonen inn til 10.87 på 100 meter, men bare 2/100 bak stormet Hallgeir Martinsen inn til ny pers – 10.89. Hallgeir tok revansj på Jonas på 200 der han var først med 21.88 i litt for sterk medvind. Vi har foreløpig ikke fått Jonas’ tid.

 

På Bislett gjorde Aurora Dybedokken et forsøk på å ta EM-kravet på 5000 med god hjelp fra Karoline Skatteboe som velvillig stilte opp som hare. Aurora hadde ikke helt dagen og brøt løpet. Hun viste imidlertid skikkelig karakterstyrke ved å hive seg med på 800 bare en time senere. 2;15.88 var greit i den settingen. Ingrid Astrup var med i et annet heat og løp inn til solid ny pers – 2:18.56. Blant gutta perset Henrik Koppang midt i en rå treningsperiode med 12 økter på en uke – 2:01.53 var pers med omtrent halvannet sekund. Sistemann ut på Bislett var faktisk en av våre sprekeste foreldre! Jon Fiva var i sin tid en god høyde- og tresteghopper. På sine «gamle dager» løper han langt og var i mål på meget anstendige 15:58 på min klokke i 5000-debuten. Det lar seg høre!

 

Til slutt tar vi med en verdensårsbeste i det Ida Nesse under spydgallen på Lillestrøm i dag styrket sin plass på toppen av verdensstatistikken i handicap-klasse F44 med et kast på 30.47. Det er ikke så langt som europarekorden hennes fra i fjor, men en indikasjon på at hun er på god vei tilbake etter et års avbrekk.